Basispakket digitale content 2017 bekend

16 januari 2017 - Het basispakket e-content voor 2017 is bekend. Op voordracht van de openbare bibliotheken heeft de KB Inkoopcommissie deze producten en diensten landelijk ingekocht. Met dit pakket krijgen bibliotheken en bezoekers in de Bibliotheek toegang tot een ruim digitaal aanbod, waaronder cursussen, naslagwerken, Muziekwebluister en een online oefenprogramma Rijbewijs.

Overzicht van de landelijk ingekochte producten en diensten

Net als vorig jaar zijn beschikbaar: de woordenboeken van Van Dale, de databanken van OCLC (o.a. Publiekwijzer), encyclopedieartikelen van Winkler Prins, de Uittrekselbank en LiteRom van NBD Biblion. In het kader van basisvaardigheden worden Oefenen.nl en de Slimme Nieuwslezer aangeboden. Voor de jeugd is er JeugdBieb en er zijn digitale prentenboeken, interactieve animaties en luistercolleges.

Nieuw in het pakket is een oefenprogramma voor het theorie-examen van het Rijbewijs. Niet verlengd zijn de bioscoopinformatie van Hyperleap en een ondersteunende helpdeskfunctie voor Oefenen.nl.

De content van de Consumentenbond is in het eerste kwartaal van 2017 nog niet beschikbaar wegens een technische storing bij de Consumentenbond. Aan een oplossing wordt gewerkt.

Meer informatie

Voor algemene vragen over de ingekochte content kunt u contact opnemen met Myrna Vossen. Op MetdeKB.nl staat meer informatie over de KB Inkoopcommissie en de Adviesgroep in de groep Inkoop e-Content (inlog nodig).

Doorgeven IP-adres

De KB werkt in de eerste helft van 2017 aan een toegankelijke presentatie en vindbaarheid van de ingekochte bronnen en aan een centrale oplossing voor het IP-beheer. We zullen u hierover nader berichten de komende maanden. Tot die tijd kunt u een nieuw of gewijzigd IP-adres doorgeven aan