Neem deel aan de Week van het Digitaal Erfgoed

2 maart 2017 - Van 7 tot en met 14 april 2017 organiseert het Netwerk Digitaal Erfgoed (NDE) voor de tweede keer de Week van het Digitaal Erfgoed. Tijdens deze week vinden er door het hele land uiteenlopende workshops en bijeenkomsten plaats rondom het toegankelijk maken van digitaal erfgoed.

Van immaterieel erfgoed tot de strijd tegen linkrot

Op 10 april is er een workshop over de strijd tegen linkrot in het Gelders Archief. Bent u meer geïnteresseerd in immaterieel erfgoed? Volg dan de workshop The story of our life (13 april). Tijdens de workshop Van kunst tot kilobyte: vraag maar raak (11 april) zetten we het netwerk in om gezamenlijk tot antwoorden te komen op al uw vragen rondom digitaal erfgoed. Leer uw eigen collectie vindbaar te maken in de workshop Werken met de knowledge graph op 12 april.

In totaal zijn er 16 workshops/bijeenkomsten. Bekijk het complete programma (pdf).

Conferentie 7 april

De week start met een NDE-conferentie. In het plenaire ochtendgedeelte staat de toekomst van het netwerk centraal. Het middagprogramma is vooral praktisch van aard: hoe kunt u gebruikmaken van de resultaten die zijn opgeleverd door de verschillende samenwerkingsprojecten van de partners in het Netwerk Digitaal Erfgoed? Wilt u zich nog inschrijven voor deze conferentie, wees er dan snel bij, want vol is vol.

Inschrijven en programma

De workshops tijdens de Week van het Digitaal Erfgoed zijn allemaal kosteloos bij te wonen. Het volledige programma en de inschrijfformulieren kunt u vinden op de website van de Week van het Digitaal Erfgoed.

Wat is het Netwerk Digitaal Erfgoed?

De Week van het Digitaal Erfgoed is een initiatief van het Netwerk Digitaal Erfgoed: een nationaal domeinoverstijgend samenwerkingsverband dat zich richt op de vergroting van de maatschappelijke waarde van (digitaal) erfgoed. Het NDE stimuleert hergebruik van gedigitaliseerd materiaal en heeft een sterke focus op de gebruiker(s).