Succesvolle zomer voor e-books, de LuisterBieb en de VakantieBieb

16 augustus 2017 - Deze zomer zien we, door een grote toename van het aantal e-bookaccounts en downloads van de apps, e-books en luisterboeken, een enorme groei in het gebruik van de digitale diensten van de online Bibliotheek en de VakantieBieb.

  1. Hittegolf - Suzanne Vermeer
  2. Dagen van schaamte- Lieneke Dijkzeul
  3. Dolfje Weerwolfje- Paul van Loon

De luisterboeken zitten sowieso in de lift dit jaar. Dit jaar zijn er, mede door de continue toevoeging van mooie titels en dankzij marketingacties, nu al meer activaties van de app dan in het gehele vorige jaar. In totaal hebben nu ruim 250.000 mensen de LuisterBieb geactiveerd.

VakantieBieb op weg naar record aantal downloads

Ook de VakantieBieb beleeft een succesvol seizoen. Met 165.000 nieuwe registraties op 9 augustus (waarvan 142.000 activaties van de app) zitten we nu in totaal op een kleine 800.000 geactiveerde gebruikers van de VakantieBieb. Bovendien waren er begin augustus al meer dan 2 miljoen gedownloade boeken, een record ten opzichte van 2016 toen er bij de sluiting van de VakantieBieb ruim 1,9 miljoen e-books waren gedownload over de gehele periode.

Ook voor de VakantieBieb was Hittegolf van Suzanne Vermeer de absolute topper, met Neem een geit van Claudia de Breij als sterke tweede. Bij de jeugdtitels behoorden Moet je die Mop zien! en Tom Groot2 - Goeie Smoes! tot de top downloads.

Daarnaast had de VakantieBieb haar primeur in het Jeugdjournaal waarin de kinderen van basisschool De kleine en grote Beer in Heerhugowaard vertelden waarom zij de VakantieBieb zo leuk vinden.

Livegang online Bibliotheek werpt vruchten af: groei aantal e-bookaccounts

We zien een sterke stijging in de groei van het aantal e-bookaccounts sinds de livegang van de online Bibliotheek. Schommelde de groei van het aantal e-bookaccounts in de periode voor de livegang nog rond de 200 nieuwe accounts per dag, na de livegang op 19 juni zitten we op gemiddeld meer dan 400 nieuwe e-bookaccounts per dag. Inmiddels hebben bijna 410.000 leden van de Bibliotheek ook een e-bookaccount. Bij de klantenservice was er bijna een verdubbeling in het aantal vragen, dus ook daar was het een drukke zomer. Wel komen er gelukkig 30% minder vragen binnen over registreren of inloggen door de verbeterde instructies op de online Bibliotheek.

Nieuw promotiemateriaal

Voor de livegang van de online Bibliotheek hebben de bibliotheken nieuw promotiemateriaal ontvangen om hun leden erop te wijzen dat zij met hun lokale bibliotheeklidmaatschap gebruik kunnen maken van de digitale diensten van de online Bibliotheek. Alle promotiematerialen zijn na te bestellen op de landelijke huisstijlportal.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Stephanie Verhagen.