Definitief programma KB College over Design Thinking

8 oktober 2018. Op 23 oktober organiseert de KB | Nationale bibliotheek, een bibliotheekcollege over Design Thinking. Drie sprekers uit het (internationale) bibliotheekveld delen hun kennis en ervaring in dit compacte programma. Een uitstekende gelegenheid om meer te horen over de theorie achter Design Thinking voor bibliotheken en te leren van ervaringen uit de praktijk.

Programma

9.30 uur Inloop met koffie en thee
10.00 uur Start college
12.00 uur Einde college

Sprekers:
* Sidsel Bech-Petersen (Library Transformer | Aarhus Public Libraries | Dokk1)
* Anja Flicker (Director | Wuerzburg Public Library | Germany
* Wieske van der Velden (Medewerker Innovatieteam Expeditie Anton | Bibliotheek Eindhoven)

Na het college bieden we u graag de gelegenheid tot napraten onder het genot van een broodje.

Voor wie?

Het college is voor bibliotheekmedewerkers en andere geïnteresseerden die interesse hebben in het, samen met gebruikers en samenwerkingspartners, ontwikkelen van de bibliotheek van morgen.

Over het KB College

We zoeken steeds meer de samenwerking met partners en gebruikers bij hij het nadenken over het ontwerp en de inrichting van onze (digitale) diensten maar ook ons gebouw. Maar hoe pak je dat nu goed aan? In Dokk1 in Aarhus zijn ze als een van de eersten begonnen met de ontwikkeling van verschillende methoden. Samen met de Chicago Public Library ontwikkelden zij de handige toolkit Design Thinking. In dit tweede KB College zal Sidsel Bech-Petersen*, een van de grondleggers van deze toolkit voor bibliotheken, deze methode toelichten.

Vertaling van de toolkit

De KB heeft deze toolkit laten vertalen. De deelnemers aan het KB College ontvangen een samenvatting van de toolkit. Wij zullen vervolgens de toolkit ook breder beschikbaar stellen.

Praktische info

Het college wordt in het Engels gegeven en is gratis toegankelijk. Er zijn 100 plekken beschikbaar. Aanmelden is mogelijk tot 22 oktober, via dit aanmeldformulier (link verwijderd). Mocht u onverhoopt niet kunnen dan vernemen wij dit graag middels een email aan: .

Meer informatie

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met Erik Boekesteijn of Martine Klaassen.

*Bio Sidsel Bech-Petersen (Engels)

Library Transformer | Aarhus Public Libraries | Dokk1