20 nieuwe e-books in de VakantieBieb

28 juni 2019 - Vanaf 1 juli is de VakantieBieb ook voor volwassenen geopend. Er is voor ieder wat wils: spanning, chicklit, literatuur en informatief. In de LuisterBieb is bovendien onder de noemer ‘VakantieLuisteren’ een mooie selectie extra luisterboeken, zowel voor leden als niet-leden, opgenomen.

Vloggers en bloggers

We willen natuurlijk zo veel mogelijk mensen verleiden om de VakantieBieb te downloaden en ze kennis laten maken met al dit moois. Dat doen we dit jaar voor het eerst met de inzet van influencers.

Zo hebben we jeugdidool Kalvijn die erg populair is onder jongeren, maar ook lifestylebloggers Cynthia en Merel (degroenemeisjes.nl) die een meer volwassen doelgroep aanspreken. Speciale vermelding verdient nog Lidewijde Paris, bekend van het boek Hoe lees ik? Ook zij is ambassadeur van de VakantieBieb, maar dan vooral richting leerkrachten, ouders en lokale bibliotheken. Lidewijde heeft duizenden volgers, maar wat vooral opvalt is dat ze een zeer sterke relatie met haar publiek heeft. Ze bereikt de mensen dus rechtstreeks, en door haar enthousiasme zal ze ook menig bibliotheekmedewerker of leraar aanspreken. Wij zijn dan ook zeer blij met haar ambassadeurschap.

Help ons ook 'influencen'!

Ook u kunt helpen om de bekendheid van de VakantieBieb te vergroten, onder andere door de VakantieBieb een duwtje in de rug te geven via social media. Bijvoorbeeld door een foto te delen van de plek waar u deze zomer leest: vanuit een hangmat op een tropisch eiland of vanaf een klapstoel naast de tent? En vergeet niet #VakantieBieb toe te voegen. We wensen iedereen een fijne vakantie met mooie leesmomenten!