Europese editie van OF/ BY/FOR ALL in de Koninklijke Bibliotheek

In oktober organiseert de Koninklijke Bibliotheek een tweetal exclusieve Engelstalige bootcamps van OF/BY/FOR ALL. Tijdens deze bootcamps leren Nina Simon en Lauren Benetua u hoe openbare bibliotheken en andere culturele organisaties de gemeenschap kunnen betrekken bij hun werk en organisatie.

Leerpunten

  • Doelen stellen voor gemeenschapsparticipatie bij uw organisatie.
  • Inzicht krijgen in de middelen en behoeften van uw gemeenschap en hoe deze te koppelen aan uw eigen (organisatie)doelstellingen.
  • Nieuwe ‘tools’ op welke wijze de gemeenschap te betrekken en betrokken te houden.
  • Manieren om gemeenschapsparticipatie te meten.
  • Op welke wijze een overtuigend en krachtig participatief aanbod te ontwikkelen voor uw huidige en toekomstige partners.

Stedelijk Museum Schiedam

In Nederland is het Stedelijk Museum Schiedam de eerste culturele instelling die aan de slag is gegaan met de methodiek van OF/BY/FOR ALL. Dit museum veranderde zijn wijze van programmeren radicaal en ontving de BankGiro Loterij Museumprijs 2019. De grootste culturele publieksprijs van Nederland. Dit toont aan dat OF/BY/FOR ALL mooie perspectieven biedt.

Over Nina Simon

Nina Simon is door Smithsonian Magazine omschreven als een ‘museum visionary’ vanwege haar doelgroepgerichte ontwerpbenadering. Ze is directeur van het Santa Cruz Museum of Art & History, waar ze een institutionele ommekeer leidde op basis van lokale participatie van de gemeenschap. Tevens is ze auteur van twee boeken: The Participatory Museum (2010) en The Art of Relevance (2016) en van het populaire Museum 2.0-blog. Ze is de grondlegger van OF/BY/FOR ALL en zet zich wereldwijd voor deze beweging in.

Voor wie

De bootcamps zijn met name interessant voor programmeurs, fondsenwervers, marketeers en leden van het management van openbare bibliotheken en culturele organisaties. Een team bestaat uit twee tot vijf personen. Per bootcamp is plaats voor 10 tot 25 teams, met een maximum van 100 deelnemers in totaal.

Kosten

De kosten per team voor de tweedaagse bootcamp bedragen €2.250,-.

Aanmelden

Enkel voor de tweede bootcamp zijn nog maar een paar plekken vrij voor teams. U kunt uw team aanmelden via de website van OF/BY/FOR ALL.

Praktisch

Data bootcamp 1: 9 en 10 oktober 2019 (vol, aanmelden is niet meer mogelijk)
Data bootcamp 2: 14 en 15 oktober 2019 (vol, aanmelden is niet meer mogelijk) Locatie: Aula, Koninklijke Bibliotheek

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de bootcamps bij de KB dan kunt u contact opnemen met Erik Boekesteijn of Sander van Kempen.

Lees ook het interview met de openbare bibliotheek in St. Joseph County (VS) over hun ervaringen.