Innovatie- en kennisplatform Biebtobieb klaar voor de toekomst

4 maart 2019 - Biebtobieb, het online innovatie- en kennisplatform voor en door openbare bibliotheken, is geheel vernieuwd. De KB beheert vanuit haar regierol binnen het netwerk van openbare bibliotheken deze website en heeft de afgelopen periode samen met de gebruikers het platform doorontwikkeld.

Groepsbeheerders kunnen binnenkort zelf een kijkje nemen op het nieuwe Biebtobieb. De feestelijke lancering van de website is tijdens het Nationale Bibliotheekcongres op dinsdag 16 april in de Van Nelle Fabriek te Rotterdam.

Gebruiksvriendelijk en overzichtelijk

Het afgelopen jaar is Biebtobieb samen met de gebruikers (medewerkers van bibliotheken, POI’s en samenwerkingspartners) doorontwikkeld naar een gebruiksvriendelijker en overzichtelijk platform voor kennisdeling en (co)creatie. De informatie is nu beter vindbaar en de groepen op het platform zijn opgeschoond.

Daarbij is het vernieuwde platform ingericht met zogenaamde knooppunten. Dit zijn de thema’s die aansluiten bij de gezamenlijke Innovatie- en Actieagenda: Jeugd & Onderwijs, Participatie & Zelfredzaamheid, Persoonlijke ontwikkeling, Verandering & Verbreding van de klassieke bibliotheek, HR, Marketing.

Pilotteams

Drie pilotteams hebben hun knooppunt al ingericht op het platform: HR-netwerk, Jeugd & Onderwijs en Marketing. Astrid van Dam (moderator Bibliotheek op school primair onderwijs): “Het nieuwe Biebtobieb is frisser en moderner. Het nieuwe platform is overzichtelijker en biedt structuur, waardoor je sneller vindt wat je zoekt en het jou kan helpen in je werk.”

Samenwerken en kennisdelen

Op het vernieuwde platform kun je makkelijker samenwerken en kennisdelen met andere bibliotheekprofessionals uit het hele land. Zodat we:

  • niet op verschillende plekken het wiel uitvinden,
  • elkaar weten te vinden op expertise of interessegebied,
  • inefficiënte mailstromen verminderen,
  • niet meer hoeven zoeken naar de laatste ontwikkelingen in ons vakgebied,
  • ideeën kunnen uitwisselen en bestaande innovaties verbeteren,
  • vanuit één plek overzichtelijk kunnen kennisdelen en samenwerken.

Groepsbeheerders

Binnenkort krijgen de groepsbeheerders van Biebtobieb een uitnodiging om zelf een kijkje te nemen op het nieuwe platform. Groepsbeheerders hebben dan de mogelijkheid hun groep naar het nieuwe systeem over te zetten. Via deze uitnodiging krijgt u niet alleen praktische handvatten over hoe u een nieuwe groep inricht en informatie verhuist, maar ook over hoe u groepsleden toevoegt en anderen groepsbeheerder in het systeem maakt.

Nieuw account

Om over te gaan op het nieuwe platform, heeft u een nieuw account nodig. Uw oude account van Biebtobieb vervalt. Wilt u alvast een kijkje nemen op het nieuwe platform? Registreer uw nieuwe account via deze link en vul uw profiel aan (met foto!) op het nieuwe Biebtobieb.

Let op: Het nieuwe platform is nog in ontwikkeling. De inrichting van het nieuwe Biebtobieb is nog niet definitief en zal daarom voor 16 april nog veranderen.

Meer weten?

Heeft u een vraag of opmerking, mail naar .