Academic Search Ultimate (EBSCO)

Ben je op zoek naar dat ene artikel dat 7 jaar geleden in Forbes stond? Zoek je wetenschappelijke artikelen met de laatste inzichten op het gebied van archeologie? Het maakt eigenlijk niet uit waar je precies naar op zoek bent – nieuwsvideo’s, artikelen uit bekende tijdschriften of wetenschappelijke publicaties – in Academic Search Ultimate vind je het allemaal. Een goed startpunt voor veel verschillende zoektochten, dus. En als je lid bent van de KB kun je onbeperkt gebruikmaken van deze bron.

Wat vind je in deze bron?

Academic Search Ultimate (van de organisatie EBSCO) is een database met tijdschriften, wetenschappelijke artikelen, kranten, nieuwsvideo’s en meer. Geschikt voor onderzoekers uit verschillende hoeken, zoals psychologie, biologie en rechten. Wat vind je in deze bron?

  • Ruim 8.500 tijdschriften, waarvan je de teksten helemaal kunt inzien.
  • Samenvattingen van meer dan 12.500 tijdschriften.
  • In totaal meer dan 13.200 publicaties; waaronder verslagen van wetenschappelijke congressen, rapporten en meer.

Ruim 75.000 video’s van de Associated Press (AP). Dit is een van de grootste persbureaus van de wereld. Video’s gaan terug tot 1930 en er worden maandelijks nieuwe toegevoegd. 

Is Academic Search Ultimate handig voor jouw onderzoek?

Valt je onderzoek binnen meerdere wetenschappelijke gebieden? Of ben je net begonnen met je onderzoek? Dan is Academic Search Ultimate de bron voor jou. Je vindt er namelijk informatie voor bijna alle onderzoeksgebieden: van de psychologie en rechten, tot wiskunde en zoölogie.

In de database staan duizenden Engelse teksten, maar ook teksten in andere talen. De publicaties komen van over de hele wereld. Dat is waardevol, want zo krijg je een brede blik op je onderzoek.

Zo gebruik je deze bron

Academic Search Ultimate is een grote bron. Voorkom dat je verdwaalt in alle informatie en volg deze stappen:

Log in bij de KB

Log in met je KB-account. Academic Search Ultimate is een betaalde bron. Je kunt er dus niet gratis in. Maar: als KB-lid heb je toegang tot alle publicaties. Lees hier meer over lid worden van de KB

Kies een hoofdonderwerp

Voer in het zoekveld je hoofdonderwerp in. Bijvoorbeeld de Engelse zoekterm ‘physical activity’ (fysieke inspanning). Optioneel: vink daarnaast aan welke categorie je zoekterm heeft.

Verfijn de zoekresultaten

Voorkom te veel of niet-relevante resultaten, door extra zoektermen toe te voegen in de volgende zoekvelden. Bijvoorbeeld de Engelse zoektermen ‘mental illness’ (mentale gezondheid) en ‘young adults’ (jongvolwassenen). Probeer hierbij ook eens andere woorden die hetzelfde betekenen. Dat kan net andere resultaten geven.

Bekijk het record

Iets interessants gevonden? Bekijk het ‘Gedetailleerde record’ voor een samenvatting van de publicatie.

Bekijk de tekst

Open de pdf en bekijk de tekst. In de navigatiekolom staat de index. Spring daarmee handig naar volgende kopjes in de tekst.

Tips voor het werken met Academic Search Ultimate

Resultaten opslaan 

Ben je nog bezig met je zoektocht en heb je geen tijd om het artikel nu te lezen? Bij Academic Search Ultimate kun je zoekresultaten opslaan door op ‘opslaan in map’ te klikken. 

Nog makkelijker zoeken

Met Lean Library zie je of je ergens met je KB-abonnement bij kan zonder dat je naar de KB- website hoeft te komen.