Resource Description and Access (RDA)

Resource Description & Access (RDA) is een nieuwe internationale standaard voor de catalogiseerpraktijk.

Laatste nieuws

Lees de resultaten van de enquête RDA in Nederland en Vlaanderen

Toolkit

De belangrijkste referentie voor RDA is de Engelstalige RDA Toolkit. NB: abonnement vereist, of vraag hier een proefabonnement aan. Vragen met betrekking tot abonnementen op de RDA-Toolkit kunnen wij helaas niet beantwoorden aangezien we de administratie daarvan niet beheren. U kunt zich daarvoor het beste wenden tot de afdeling support van RDAtoolkit.org.

Momenteel zijn er vertalingen van de Toolkit beschikbaar in de volgende talen: Frans, Duits, Chinees en Spaans; aan Italiaans en Fins wordt gewerkt.

Documenten

Trainingen

RDA-commissie

De landelijke koepelorganisatie FOBID heeft een RDA-commissie ingesteld die de toepassing van RDA in Nederland coördineert. Meer over het doel en de taken van deze commissie is te vinden op de FOBID-website. De RDA-commissie heeft ook een email adres, maar let op: voor de beantwoording van vragen is de RDA helpdesk het eerste aanspreekpunt (zie hieronder).

Vacatures: de RDA-commissie is op zoek naar nieuwe bestuursleden die ervaring hebben met het werken met RDA. Heeft u belangstelling of wilt u eerst meer informatie, mail ons dan gerust: email adres

Vragen over RDA?

Kijk voor specifieke vragen eerst in de Veelgestelde vragen.
Stel overige vragen gerust aan de HelpdeskRDA.