Resource Description and Access (RDA)

Resource Description & Access (RDA) is een nieuwe internationale standaard voor de catalogiseerpraktijk.

Laatste nieuws

De RDA-commissie heeft een nieuwe website

Lees de resultaten van de enquête RDA in Nederland en Vlaanderen

Toolkit

De belangrijkste referentie voor RDA is de Engelstalige RDA Toolkit. NB: abonnement vereist, of vraag hier een proefabonnement aan. Vragen met betrekking tot abonnementen op de RDA-Toolkit kunnen wij helaas niet beantwoorden aangezien we de administratie daarvan niet beheren. U kunt zich daarvoor het beste wenden tot de afdeling support van RDAtoolkit.org.

Momenteel zijn er vertalingen van de Toolkit beschikbaar in de volgende talen: Frans, Duits, Chinees en Spaans; aan Italiaans en Fins wordt gewerkt.

Documenten

Trainingen

RDA-commissie

De landelijke koepelorganisatie FOBID heeft een RDA-commissie ingesteld die de toepassing van RDA in Nederland coördineert. Meer over het doel en de taken van deze commissie is te vinden op de FOBID-website. De RDA-commissie heeft ook een email adres, maar let op: voor de beantwoording van vragen is de RDA helpdesk het eerste aanspreekpunt (zie hieronder).

Vacatures: de RDA-commissie is op zoek naar nieuwe bestuursleden die ervaring hebben met het werken met RDA. Heeft u belangstelling of wilt u eerst meer informatie, mail ons dan gerust: email adres

Vragen over RDA?

Kijk voor specifieke vragen eerst in de Veelgestelde vragen.
Stel overige vragen gerust aan de HelpdeskRDA.