KB-logo's

Op deze pagina vindt u de logo's van de Koninklijke Bibliotheek (KB). Begin 2019 is de KB overgegaan op een nieuwe huisstijl. Daar hoort ook een nieuw logo bij. Op dit moment zijn we bezig om al onze uitingen, waaronder deze website, om te zetten in de nieuwe huisstijl.

Over het nieuwe logo

Het nieuwe logo verbindt de klassieke wereld van de Koninklijke Bibliotheek met de toegankelijke wereld van de KB als nationale bibliotheek. Deze worden verbonden door een herkenbare vorm: de boekpijl. Een symbool dat staat voor ‘lees meer’ en refereert aan vooruitgang en ontwikkeling, een online button en een open boek.

Het voorkeurslogo, dat de KB ook zelf in vrijwel alle gevallen gebruikt, is een zwart logo op witte achtergrond.
Uitsluitend dit logo in het Engels heeft de KB gepubliceerd onder zowel de Creative Commons Naamsvermelding-Gelijkdelen (CC-BY-SA) als de GNU Free Documentation License (GFDL) licenties. De Koninklijke Bibliotheek geeft eenieder het recht om dit logo te bewerken, te gebruiken en te verspreiden onder de voorwaarden zoals gesteld in de licenties.

Voor het gebruik voor publicitaire doeleinden van alle overige logo's heeft u toestemming nodig van de Koninklijke Bibliotheek.
Neem hiervoor contact op met de afdeling Corporate Communicatie, per e-mail of telefoon (070-3140217).

Nederlandstalig

Download het zip-bestand met het KB-logo in de volgende vier formaten: EPS, PNG, JPG, SVG.

Diapositief

Dit mag alleen bij uitzondering gebruikt worden: in externe huisstijlen, en bij KB in combinatie met partners.

Download het zip-bestand met het KB-logo in diapositief in de volgende formaten: EPS, PNG, SVG.

Engelstalig

Alleen bij uitzondering gebruiken: als er geen ruimte is voor een tekstuele toelichting. Het verdient de voorkeur om een Nederlandstalig logo te gebruiken met toelichting.

Download het zip-bestand met het Engelstalige KB-logo in de volgende vier formaten: EPS, PNG, JPG, SVG.

Monogram

Dit mag alleen bij uitzondering gebruikt worden: als er geen ruimte is voor het hele logo; en voor avatars, favicons of app-iconen.

Download het zip-bestand met het monogram in de volgende formaten: PNG, Favicon.