Contentmanager/ Eindredacteur Jeugdbibliotheek

Wat ga je bij ons doen?

Als Contentmanager / Eindredacteur van de Jeugdbibliotheek zorg je dat de informatie op de website jeugdbibliotheek.nl zo goed mogelijk vindbaar is voor kinderen en jongeren van 0-18 jaar. Je doet dit volgens een contentstrategie waarvoor jij ook verantwoordelijk bent. Je zorgt ervoor dat de digitale collectie voor jeugd zodanig gepresenteerd wordt dat de doelgroep er makkelijk bij komt, en dat alle content op de website up-to-date is. Als Contentmanager / Eindredacteur denk je ook mee over de strategische vraagstukken rondom jeugdbibliotheek.nl en over het toevoegen van nieuwe content. Ook ben je betrokken bij marketingcampagnes, en zorg je bijvoorbeeld voor campagneteksten of persberichten. Kortom, jij zorgt ervoor dat de website en andere communicatie helemaal voldoen aan de wensen en eisen van de doelgroep 0-18 jaar.

Wie zijn wij?

De KB is de nationale bibliotheek van Nederland. Middeleeuwse handschriften, de eerste Donald Duck, het laatste boek van Saskia Noort: in onze magazijnen vind je alles wat in en over Nederland verschijnt. Dat komt neer op zo’n 7 miljoen publicaties. Die bewaren we goed, zodat ook onze achterkleinkinderen er nog plezier van kunnen hebben. Maar we doen meer dan boeken verzamelen. Zo’n 4,5 miljoen Nederlanders gebruiken onze digitale diensten, waaronder de landelijke online Bibliotheek (tienduizenden e-books en duizenden luisterboeken) en Delpher (meer dan 100 miljoen pagina's uit Nederlandse kranten, boeken en tijdschriften). We zijn er voor de allerjongsten met voorleeskoffertjes, voor slechtzienden met aangepaste leesvormen en – voor iedereen die het nodig heeft – met hulp bij computeren of belastingzaken. Natuurlijk zetten we ook vol in op innovatie, samen met onze partners. Denk aan de inzet van artificial intelligence in openbare bibliotheken en evenementen rondom linked open data.

Kortom, bij de KB gebeurt meer dan je denkt. Samen met 500 collega’s werk je aan een slimmer, vaardiger en creatiever Nederland.

Waar kom je bij ons werken?

Je komt te werken op de afdeling Marketing & Educatie, in het team Lezen. In dit team verzorgen we de marketing en redactie van de digitale diensten en content van de Bibliotheek, zoals de online Bibliotheek, de Jeugdbibliotheek en Bibliotheek.nl. Je werkt nauw samen met de websitecoördinator, marketeers en accountmanager van de Jeugdbibliotheek, maar ook met de collega’s van de online Bibliotheek.

Wat bied jij?

 • Een hbo werk- en denkniveau.
 • Een relevante opleiding en/of gevolgde cursussen.
 • Minstens drie jaar relevante werkervaring als contentmanager of eindredacteur.
 • Affiniteit met (digitaal) lezen, jeugd en bibliotheken.
 • Up-to-date kennis van UX, SEO, metadata en toegankelijkheid.
 • Een vlotte pen, een goed taalgevoel en oog voor detail.
 • Een proactieve houding door bijvoorbeeld zelf verbeteringen aan te dragen voor de website.

Wat bieden wij?

 • Een dienstverband voor 24 uur per week, in eerste instantie voor de periode van 1 jaar, met uitzicht op een verlenging.
 • Een goed salaris, op basis van kennis en ervaring van minimaal € 2.939,00 tot € 4.452,00 bruto per maand (schaal 9 of 10) op basis van 40 uur, een dertiende maand (8,33%) en volledige vergoeding van je dagelijkse reiskosten.
 • Je bouwt pensioen op via het pensioenfonds ABP.
 • Een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket dat je deels zelf kunt samenstellen, waaronder het kopen en verkopen van vakantiedagen.
 • Een goede balans tussen werk en privé vinden wij belangrijk. Daarom kun je afspraken maken over flexibele werktijden, heb je veel vakantiedagen (42 dagen per jaar bij een volledige baan) en wordt ouderschapsverlof gedeeltelijk doorbetaald. In veel functies behoort ook thuiswerken tot de mogelijkheden.
 • Alle ruimte om te leren en je verder te ontwikkelen.
 • Een werkplek in hartje Den Haag op drie minuten lopen vanaf het Centraal Station.

Hebben we je interesse gewekt?

Klik op de solliciteerknop en stuur je cv en een motivatie waarom jij de ideale kandidaat bent voor de functie van Contentmanager / Eindredacteur Jeugdbibliotheek. Het vacaturenummer is 20-17-021.

Om je alvast beter te leren kennen vragen we je om in je motivatiebrief drie belangrijke ontwikkelingen te noemen die jij in jouw vakgebied ziet.

Je kunt solliciteren t/m zondag 31 mei 2020. Je krijgt z.s.m een ontvangstbevestiging. De selectieprocedure bestaat uit twee gespreksrondes. De eerste ronde van gesprekken vindt plaats in de week van 8 juni 2020. Als we je hiervoor uitnodigen, bellen we je tijdig op om een afspraak te maken. Als we je niet uitnodigen voor een gesprek, dan sturen we hierover z.s.m. een bericht.

Zolang de maatregelen m.b.t. de coronacrisis van kracht zijn vinden de gesprekken plaats d.m.v. videobellen.

Wil je eerst meer weten?

Bel met Eric Daamen (teamleider Lezen), tel. 06-10348203. Bel voor algemene vragen naar 06-21493839.

De KB is aanbestedingsplichtig, acquisitie door intermediairs naar aanleiding van deze vacature heeft daarom geen zin en wordt door ons niet op prijs gesteld.