DevOps Engineer (profiel ontwikkelaar)

Wat ga je bij ons doen?

De KB zoekt een DevOps Engineer met het profiel van een backend ontwikkelaar. In je rol van DevOps Engineer ga je meebouwen aan het Open Zoekplatform (OZP) en daarbij ook het operationeel beheer doen op basis van DevOps. Het OZP zorgt ervoor dat bibliografische metadata van zowel fysieke als digitale collecties op gestandaardiseerde wijze worden verrijkt en doorzoekbaar worden gemaakt. Het OZP vervult een centrale functie voor de Nationale Digitale Bibliotheek en de Nationale Bibliotheek Catalogus en maakt alle fysieke en digitale collecties van de publiek gefinancierde openbare bibliotheken vindbaar. Voor deze uitdagende taak van de KB zijn we op zoek naar een Software Engineer. Als Software Engineer ben je het aanspreekpunt vanuit de operatie, maar je werkt ook mee aan de doorontwikkeling van het systeem. Dit doe je natuurlijk niet alleen, maar in teamverband, daarbij heb jij ervaring met Agile en Scrum. Op gezette tijden word je ook betrokken in de consignatiedienst. IT-systemen zijn immers 24/7 beschikbaar. De consignatiedienst beperkt zich echter tot 17/7.

Wie zijn wij?

De KB is de Nationale Bibliotheek van Nederland. Tot de taken behoren onder meer het bewaren, verzamelen en beschikbaar stellen van alle publicaties die in of over Nederland worden uitgegeven en daarbij bouwen we aan de Nationale Digitale Bibliotheek. Immers, de wereld om ons heen digitaliseert snel en wij spelen een voorname rol in het aanbieden van digitale publciaties. Zo’n 4,5 miljoen Nederlanders gebruiken onze digitale diensten, waaronder de landelijke online Bibliotheek (tienduizenden e-books en duizenden luisterboeken) en Delpher (tientallen miljoenen gedigitaliseerde krantenpagina’s). Wij zorgen niet alleen voor de fysieke collecties van het Nederlandse erfgoed- en wetenschapsinstellingen, maar zijn tegenwoordig ook een IT-bedrijf.

Kortom, bij de KB gebeurt meer dan je denkt. Samen met 500 collega’s werk je aan een slimmer, vaardiger en creatiever Nederland.

Waar kom je bij ons werken?

Je werkt in het team IT-Ontwikkeling met 20 gedreven software engineers, waar gewerkt wordt aan projecten en componenten die de landelijke diensten voor Openbare Bibliotheken realiseren, maar ook aan KB-diensten zoals Delpher en een Digitaal Magazijn voor het Nederlands geschreven woord. Vanuit dit team werk je in een multidisciplinair scrumteam dat het OZP realiseert en beheert.

Wat bied jij?

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau.
 • Gedegen ervaring met ontwikkelen in Java en bekend met Python, maar je bent ook bekend met software development tooling zoals GIT.
 • Kennis van en ervaring met operationeel beheer van Linux en applicaties waarbij kennis van Ansible een pré is.
 • Kennis en ervaring met zoekindexen (Lucene based) en van OAI-PMH harvesting protocol is een pré. *Goed analytisch vermogen, pragmatisch, oplossings- en resultaatgericht, proactief, creatief. *Zakelijk en technisch communicatief vaardig, in het Nederlands en Engels.
 • Ervaring met werken binnen een Agile omgeving (Scrum) en je bent een teamplayer.

Wat bieden wij?

 • Een tijdelijk dienstverband voor 40 uur per week, in eerste instantie voor de periode van 1 jaar, met uitzicht op een verlenging.
 • Een goed salaris tussen € 2.736,00 en € 4.339,00 bruto per maand (schaal 10) op basis van 40 uur, een dertiende maand (8,33%) en volledige vergoeding van je dagelijkse reiskosten.
 • Je bouwt pensioen op via het pensioenfonds ABP.
 • Een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket dat je deels zelf kunt samenstellen, waaronder het kopen en verkopen van vakantiedagen.
 • Een goede balans tussen werk en privé vinden wij belangrijk. Daarom kun je afspraken maken over flexibele werktijden, heb je veel vakantiedagen (42 dagen per jaar bij een volledige baan) en wordt ouderschapsverlof gedeeltelijk doorbetaald. In veel functies behoort ook thuiswerken tot de mogelijkheden.
 • Alle ruimte om te leren en je verder te ontwikkelen.
 • Een werkplek in hartje Den Haag op drie minuten lopen vanaf het Centraal Station.

Hebben we je interesse gewekt?

Klik op de solliciteerknop en stuur je cv en een motivatie waarom jij de ideale kandidaat bent voor de functie van DevOps Engineer. Het vacaturenummer is 19-35-037. Om je alvast beter te leren te kennen vragen we je om in je motivatiebrief in het kort toe te lichten wat je huidige kennis van zoektechnologieën en DevOps is en hoe jij denkt deze kennis optimaal in te kunnen zetten voor het Open Zoekplatform van de KB.

Wil je eerst meer weten?

Bel dan met Harrie Hazewinkel (Teamleider IT-ontwikkeling), tel. 070 314 03 78. Bel voor algemene vragen naar 06-21493839.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.