Fullstack Engineer

Wat ga je bij ons doen?

De KB zoekt een fullstack Engineer met kennis van backend applicaties en operatie. In je rol van fullstack Engineer ga je meebouwen aan het Open zoekplatform (OZP) van de nationale digitale bibliotheek en die ook beheren op basis van DevOps. Het OZP zorgt ervoor dat bibliografische metadata van zowel fysieke als digitale collecties op gestandaardiseerde wijze worden opgeslagen, verrijkt en doorzoekbaar worden gemaakt. Het OZP vervult samen met andere metadataplatformen een centrale functie voor de nationale digitale bibliotheek (NDB). Het OZP is hèt platform die alle fysieke en digitale collecties van publiek gefinancierde bibliotheken vindbaar maakt. Daarbij verrijkt het OZP, d.m.v. linked data, deze collecties met tal van relevante informatie. Voor deze uitdagende taak van de KB zijn we op zoek naar een fullstack engineer. Als fullstack engineer ben je het aanspreekpunt vanuit de operatie, maar je werkt ook mee aan de doorontwikkeling van het systeem. Dit doe je natuurlijk niet alleen, maar in teamverband, daarbij heb jij ervaring met Agile en Scrum. Op gezette tijden word je ook betrokken in de consignatiedienst. De systemen moeten immers 24/7 beschikbaar zijn.

Wie zijn wij?

De KB is de nationale bibliotheek van Nederland. Wij bewaren alles wat in of over Nederland gepubliceerd is en houden deze collectie toegankelijk voor toekomstige generaties. We zetten ons ervoor in dat iedereen de kans krijgt om te lezen en onderzoek te doen, en zich daardoor verder te ontwikkelen. Dit doen we samen met onze erfgoedpartners, de openbare bibliotheken en wetenschappelijke instellingen. Als je werkt bij de KB, werk je met 500 collega’s aan een slimmer, vaardiger en creatiever Nederland.

Waar kom je bij ons werken?

Je werkt in het team IT-Ontwikkeling met 20 gedreven software engineers, waar gewerkt wordt aan projecten en componenten die de landelijke diensten voor Openbare Bibliotheken realiseren, maar ook aan KB-diensten zoals Delpher en een Digitaal Magazijn voor het Nederlands geschreven woord. Vanuit dit team werk je in een multidisciplinair scrumteam dat het OZP realiseert en beheert.

Wat bied jij?

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau.
 • Gedegen ervaring met ontwikkelen in Python en Java en bekend met broncode-versiebeheer systemen zoals GIT en SVN.
 • Kennis van en ervaring met operationeel beheer van Linux en applicaties waarbij kennis van Ansible is een pre.
 • Kennis en ervaring met zoekindexen en van OAI-PMH harvesting protocol is een pre.
 • Goed analytisch vermogen, pragmatisch, oplossings- en resultaatgericht, proactief, creatief.
 • Zakelijk en technisch communicatief vaardig, in het Nederlands en Engels.
 • Ervaring met werken binnen een Agile omgeving (Scrum) en je bent een teamplayer.

Wat bieden wij?

 • Een tijdelijk dienstverband voor 40 uur per week, in eerste instantie voor de periode van 1 jaar, met uitzicht op een verlenging.
 • Een goed salaris tussen € 2.736,00 en € 4.339,00 bruto per maand (schaal 10) op basis van 40 uur, een dertiende maand (8,33%) en volledige vergoeding van je dagelijkse reiskosten.
 • Je bouwt pensioen op via het pensioenfonds ABP.
 • Een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket dat je deels zelf kunt samenstellen, waaronder het kopen en verkopen van vakantiedagen.
 • Een goede balans tussen werk en privé vinden wij belangrijk. Daarom kun je afspraken maken over flexibele werktijden, heb je veel vakantiedagen (42 dagen per jaar bij een volledige baan) en wordt ouderschapsverlof gedeeltelijk doorbetaald. In veel functies behoort ook thuiswerken tot de mogelijkheden.
 • Alle ruimte om te leren en je verder te ontwikkelen.
 • Een werkplek in hartje Den Haag op drie minuten lopen vanaf het Centraal Station.

Hebben we je interesse gewekt?

Klik op de solliciteerknop en stuur je cv en een motivatie waarom jij de ideale kandidaat bent voor de functie van fullstack Engineer. Het vacaturenummer is 19-35-037. Om je alvast beter te leren te kennen vragen we je om in je motivatiebrief in het kort toe te lichten wat je huidige kennis van zoek technologieën en DevOps is en hoe jij denkt deze kennis optimaal in te kunnen zetten voor het Open zoekplatform van de KB.

Wil je eerst meer weten?

Bel dan met Harrie Hazewinkel (Teamleider IT-ontwikkeling), tel. 070 314 03 78. Bel voor algemene vragen naar 06-21493839.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld