IT Technisch Applicatiebeheerder

Wat ga je bij ons doen?

De KB heeft een breed taakveld en biedt een platform waar mensen en informatie samen komen. Deze informatievoorziening en de bijbehorende infrastructuur wordt voor een deel in ons eigen Datacenter gehost en beheerd. Samen met je collega’s ben je als Technisch Applicatiebeheerder verantwoordelijk voor het operationeel houden van de bestaande IT-infrastructuur en het in beheer nemen van nieuwe applicaties. Jij zorgt er voor dat het patchmanagement goed is ingericht. Alle wijzigingsverzoeken worden door jou met zorg uitgevoerd. Verder ben je actief in het analyseren van grote en kleine problemen en voorkomende verstoringen en natuurlijk ook in het oplossen ervan. Soms komen er veel dingen tegelijk op je af, dat doet je niks, je weet hoofd- en bijzaken goed te scheiden.

Wie zijn wij?

De KB is een nationaal en internationaal bekend instituut: we zijn, met ruim 500 medewerkers, één van de grote Nederlandse erfgoed- en wetenschapsinstellingen en hebben een belangrijke coördinerende rol in het netwerk van openbare bibliotheken. Tot de taken behoren onder meer het bewaren, verzamelen en beschikbaar stellen van alle publicaties die in of over Nederland worden uitgegeven en het bouwen aan de nationale digitale bibliotheek.

Waar kom je bij ons werken?

Je werkt vanuit het team IT-beheer. Het team IT-beheer en het team IT-ontwikkeling vormen samen de afdeling Informatietechnologie (IT). Bij de afdeling IT werken bevlogen professionals die met elkaar voor een betrouwbare IT-infrastructuur zorgen. Ze zijn, net als jij, makkelijk benaderbaar en flexibel ingesteld. Er heerst een klantgerichte en op resultaat gerichte, informele werksfeer. Incidenteel zal je ook buiten kantoortijd moeten werken en op termijn ga je ook meedraaien met de consignatiedienst. De systemen moeten immers 24/7 beschikbaar zijn. De IT organisatie binnen de KB is in transitie, en de verwachting is dat we in de toekomst in zgn. T-shaped en devops teams zullen gaan werken. Daarom zijn flexibiliteit en wendbaarheid belangrijke competenties.

Wat bied jij?

 • Afgeronde HBO opleiding (IT).
 • Minimaal 5 jaar werkervaring.
 • Goede kennis van automatisering van IT processen en ervaring met implementaties.
 • Kennis van Linux en van Java applicaties.
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (zowel schriftelijk als mondeling).
 • Kennis van ITIL processen.
 • Kennis van Ansible en Ansible Tower en met agile werken is een pre.

Wat bieden wij?

 • Een tijdelijk dienstverband voor 40 uur per week, in eerste instantie voor de periode van 1 jaar, met uitzicht op een verlenging.
 • Een goed salaris tussen € 2.736,00 en € 4.339,00 bruto per maand (schaal 10) op basis van 40 uur, een dertiende maand (8,33%) en volledige vergoeding van je dagelijkse reiskosten.
 • Je bouwt pensioen op via het pensioenfonds ABP.
 • Een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket dat je deels zelf kunt samenstellen, waaronder het kopen en verkopen van vakantiedagen.
 • Een goede balans tussen werk en privé vinden wij belangrijk. Daarom kun je afspraken maken over flexibele werktijden, heb je veel vakantiedagen (42 dagen per jaar bij een volledige baan) en wordt ouderschapsverlof gedeeltelijk doorbetaald. In veel functies behoort ook thuiswerken tot de mogelijkheden.
 • Alle ruimte om te leren en je verder te ontwikkelen.
 • Een werkplek in hartje Den Haag op drie minuten lopen vanaf het Centraal Station.

Hebben we je interesse gewekt?

Klik op de solliciteerknop en stuur je cv en een motivatie waarom jij de ideale kandidaat bent voor de functie van Technisch Applicatiebeheerder. Het vacaturenummer is 19-29-028. Om je alvast beter te leren te kennen vragen we je om in je motivatiebrief drie belangrijke ontwikkelingen te noemen die jij in jouw vakgebied ziet.

Wil je eerst meer weten?

Mail dan met Rita Koshkerian Oosterveer (Teamleider IT-Beheer) via Bel voor algemene vragen naar 06-21493839.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.