KB, nationale bibliotheek zoekt een Functioneel Beheerder Datawarehouse

De afdeling GR&C ondersteunt de organisatie in het beheersen van processen. Ook kijkt zij samen met de sectoren naar aandachts- en leerpunten op het gebied van kwaliteit, risicomanagement en compliance (wet- en regelgeving). GR&C levert betrouwbare managementinformatie en zal zich ontwikkelen richting BI. Een belangrijke wettelijke taak voor de KB is dat openbare bibliotheken op basis van een datawarehouse voorzien worden van managementinformatie. Hoe help je hieraan mee? door dagelijkse controles op de laadprocedure en het leveren van betrouwbare en consistente informatie. Help jij mee met het uitbouwen van het DWH platform met functionaliteiten op het gebied van monitoring (brancheonderzoek) en benchmarking? Maak jij samen met ons het DWH geschikt voor interne BI-toepassingen.

Je hebt een HBO werk- en denkniveau bij voorkeur op gebied van Bedrijfskunde of Informatica; Wij vragen minimaal 3 jaar ervaring als functioneel beheerder en de volgende kennis: Excel (ruime ervaring); Databases in het algemeen en SQL in het bijzonder; Werken met datawarehouse; BiSL en ITIL. Als je Power-BI kennis hebt, heb je een streepje voor.

We vragen ervaring met het beheer van data; het verbeteren van datakwaliteit en een bewuste houding ten aanzien van met datakwaliteit, volledigheid en consistentie;

Wat ga je doen?

Als Functioneel Beheerder signaleer je de informatiebehoefte en vertaal je deze naar (functionele) ontwerpen. Je steunt de gebruikers door de ingezette diensten goed te laten functioneren en online handleidingen te schrijven. Je bent het aanspreekpunt voor het onderzoeken en verhelpen van incidenten m.b.t. het datawarehouse en je pakt je rol in het change management proces. Dagelijkse werkzaamheden zijn het functioneel beheer van de datawarehouse-omgeving; afspraken beheren met de eigenaren van de systemen die gegevens leveren voor het datawarehouse en met de afnemers van de gegevens, en ontsluiten van nieuwe bronnen in samenwerking met de externe leverancier. Je neemt actief deel in projecten voor de (door)ontwikkeling van het datawarehouse in de richting van bovenstaande uitdagingen (monitoring, onderzoek, benchmarking, BI). Hierbij coördineer je de uitvoering van het testen en bewaak je de kwaliteit van opgeleverde functionaliteit.

Over ons

De KB, nationale bibliotheek, draagt vanuit de kracht van het geschreven woord bij aan een slimmer, vaardiger en creatiever Nederland. Dat betekent dat je bij ons op veel verschillende terreinen je talenten kunt inzetten: van onderzoek in digital humanities tot marketingcampagnes voor de ‘vakantiebieb’. We werken voor wetenschap, erfgoed en openbare bibliotheken en kunnen altijd weer frisse ideeën gebruiken van mensen die hun schouders onder onze maatschappelijke taak willen zetten. Een baan bij de KB is kiezen voor een aantrekkelijke combinatie van veelzijdigheid en deskundigheid, traditie en pionierschap, zelfstandigheid en werken in teamverband en zeer goede arbeidsvoorwaarden, conform de CAO-onderzoekinstellingen (CAO-OI).

Wat bieden wij je?

Je krijgt een tijdelijk dienstverband voor 40 uur per week, vooralsnog voor de periode van één jaar. Bij gebleken geschiktheid is een vast dienstverband mogelijk. Je salaris bedraagt tussen
€ 2.620,00 en € 4.154,00 (schaal 10) bruto per maand bij een volledige werkweek van 40 uur, afhankelijk van kennis en ervaring. Je dagelijkse reiskosten worden volledig vergoed en in december ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,33%. We bieden een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket dat je deels zelf kunt samenstellen. Je hebt recht op 42 vakantiedagen per jaar (bij een volledige baan); een (nog) groter aantal vakantie-uren of een ‘fiets-privé’ behoren tot de keuzemogelijkheden. Werktijd kan flexibel worden ingevuld. Wij vinden persoonlijke ontwikkeling en scholing erg belangrijk, je krijgt alle ruimte om te leren en je verder te ontwikkelen.

Hebben we je interesse gewekt?

Stuur je cv en een motivatie waarom jij de ideale kandidaat bent voor de functie van Functioneel Beheerder Datawarehouse naar o.v.v. ‘Functioneel Beheerder DWH’. De sluitingsdatum van de vacature is 16 oktober 2017. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure. Wil je eerst meer weten? Bel dan met Zakia Guernina (Hoofd Bedrijfsvoering 070-3140495), of Johan Hoenink (Informatiemanager 06-23680081). Bel voor algemene vragen met de HRM Administratie, 070 314 04 05.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld