KB, nationale bibliotheek zoekt een Productmanager Datawarehouse

Ben jij de ervaren resultaatgerichte productmanager die ervoor zorgt dat ons datawarehouse platform op alle onderdelen up tot date blijft?

De KB, nationale bibliotheek zoekt voor de afdeling Governance, Risk en Compliance van de sector bedrijfsvoering een Productmanager Datawarehouse. De KB speelt een centrale rol in het stelsel van openbare bibliotheken in Nederland. Een belangrijke taak is het creëren van één netwerk van bibliotheekorganisaties waarbij de KB onder meer verantwoordelijk is voor de ontwikkeling, de uitrol en het beheer van de landelijke digitale infrastructuur voor en namens de openbare bibliotheken. De KB is dus een organisatie met een belangrijke IT-ontwikkel- en beheercomponent.

Wij zoeken een ervaren productmanager voor ons datawarehouse platform. In het datawarehouse worden op dit moment gegevens verzameld over leners, collecties en uitleningen van openbare bibliotheken en van de landelijke digitale bibliotheek. De overheid wordt op basis van het datawarehouse voorzien van rapportages die inzicht geven in de prestaties van de bibliotheken. Het gebruik van de verzamelde gegevens staat nog in het beginstadium. Er is bijvoorbeeld behoefte aan uitbreiding van de gegevens in het datawarehouse opdat ook antwoord kan worden gegeven op onderzoeksvragen, benchmarking mogelijk wordt en integrale rapportages over digitale en fysiek bibliotheekgebruik en –bezoek mogelijk worden.

In je rol van Productmanager Datawarehouse ben je resultaatgericht en analytisch. Je werkt zelfstandig maar je bent ook gericht op samenwerking. Je neemt initiatieven en bent gewend om te werken in complexe omgevingen. Daardoor gaat het je gemakkelijk af om op verschillende niveaus in de organisatie mensen te overtuigen en zaken gedaan te krijgen. Je werkt op academisch werk- en denkniveau en beschikt over meerjarige werkervaring binnen het werkveld en hebt aantoonbare ervaring als productmanager bij voorkeur opgedaan in een kennisinstituut. Daarnaast heb je ervaring met werken binnen een Agile omgeving (scrum). Verder ben je goed op de hoogte met Business Intelligence en het ETL-proces. Omdat je in je rol van Productmanager Datawarehouse verantwoordelijk bent voor de datakwaliteit heb je ruime ervaring met het verbeteren hiervan. Vanzelfsprekend heb je ruime ervaring met Excel, kennis van SQL en met de opbouw van databases in algemeen en van DWH in bijzonder. Je bent, zowel in het Engels als in het Nederlands, communicatief sterk. Heb je kennis van en ervaring met Power BI dan is dat een pre.

Wat ga je doen?

Je bent integraal verantwoordelijk voor de continuïteit en uitbreiding van het datawarehouse platform en de data governance en je zorgt dat dit op alle onderdelen up tot date blijft. Het datawarehouse draait volledig in de cloud en zowel het technisch- als het applicatiebeheer wordt verzorgd door een externe leverancier. Jij zorgt ervoor in afstemming met de leverancier, dat het platform meegroeit met het toenemend gebruik. Je initieert tijdig acties om onderdelen te vervangen of te verbeteren en zorgt dat de gebruikers conform de afspraken toegang hebben tot het datawarehouse. Daarnaast ben je in staat om informatiebehoefte te signaleren en kun je dit vertalen naar functionele ontwerpen. De KB heeft de ambitie om te groeien naar een datagedreven organisatie. Deze ambitie stelt eisen aan de doorontwikkeling van het datawarehouse-platform.

Over ons

De KB, nationale bibliotheek, draagt vanuit de kracht van het geschreven woord bij aan een slimmer, vaardiger en creatiever Nederland. Dat betekent dat je bij ons op veel verschillende terreinen je talenten kunt inzetten: van onderzoek in digital humanities tot marketingcampagnes voor de ‘vakantiebieb’. We werken voor wetenschap, erfgoed en openbare bibliotheken en kunnen altijd weer frisse ideeën gebruiken van mensen die hun schouders onder onze maatschappelijke taak willen zetten. Een baan bij de KB is kiezen voor een aantrekkelijke combinatie van veelzijdigheid en deskundigheid, traditie en pionierschap, zelfstandigheid en werken in teamverband en zeer goede arbeidsvoorwaarden, conform de CAO-onderzoekinstellingen (CAO-OI).

Wat bieden wij je?

Je krijgt een tijdelijk dienstverband voor 40 uur per week, vooralsnog voor de duur van één jaar. Je salaris bedraagt tussen €3.525,00 en € 4.848,00 (schaal 11) bruto per maand bij een volledige werkweek van 40 uur, afhankelijk van kennis en ervaring. Je dagelijkse reiskosten worden volledig vergoed en in december ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,33%. We bieden een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket dat je deels zelf kunt samenstellen. Je hebt recht op 42 vakantiedagen per jaar (bij een volledige baan); een (nog) groter aantal vakantie-uren of een ‘fiets-privé’ behoren tot de keuzemogelijkheden. Werktijd kan flexibel worden ingevuld. Wij vinden persoonlijke ontwikkeling en scholing erg belangrijk, je krijgt alle ruimte om te leren en je verder te ontwikkelen.

Hebben we je interesse gewekt?

Stuur je cv en een motivatie waarom jij de ideale kandidaat bent voor de functie van Productmanager Datawarehouse naar de sollicitatiemailbox (link sends e-mail) o.v.v. ‘Productmanager Datawarehouse’. De sluitingsdatum van deze vacature is 16 oktober 2017. Wil je eerst meer weten? Neem dan contact op met Johan Hoenink (Informatiemanager), 06-23680081

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld