KB, Nationale bibliotheek zoekt een Senior Inkoper ICT

Wat ga je bij ons doen?

Vanuit je rol als business partner adviseer en ondersteun je onze lijnmanagers bij hun aanbestedingen en waar nodig adviseer je over hun inkopen. Je begeleidt complexe (Europese) ICT gerelateerde aanbestedingen binnen alle klantsectoren van de KB (www.kb.nl). Je hebt daardoor contact met verschillende opdrachtgevers en krijgt een brede blik geboden op het veelzijdige en interessante werk van de KB, waarin digitalisering een (steeds) grotere rol krijgt. Je ondersteunt interne opdrachtgevers met het scherp krijgen van hun aanbestedingsbehoeftes en het specificeren van eisen en wensen. Daarnaast regisseer je de beoordeling van de aanbesteding en stel je gunningsadviezen op.

Wie zijn wij?

De KB, Nationale bibliotheek is een nationaal en internationaal bekend instituut: we zijn één van de grote Nederlandse erfgoed- en wetenschapsinstellingen en hebben een belangrijke coördinerende rol in het netwerk van openbare bibliotheken. Tot de taken behoren onder meer het bewaren, verzamelen en beschikbaar stellen van alle publicaties die in of over Nederland worden uitgegeven en het bouwen aan de nationale digitale bibliotheek.

Waar kom je bij ons werken?

Als Senior Inkoper ICT kom je te werken bij de sector Bedrijfsvoering. Je directe collega’s zijn professionals op het gebied van Inkoop Financiën en HRM. Je krijgt te maken met uiteenlopende, interessante en unieke aanbestedingstrajecten, die een belangrijke rol spelen in het behalen van de doelstellingen van de KB. Veel aanbestedingstrajecten ICT gerelateerd. Het is aan jou om deze aanbestedingen zodanig te ondersteunen dat rechtmatigheid en doelmatigheid gewaarborgd worden.

Wat bied jij?

 • Minimaal een afgeronde relevante HBO-opleiding, aangevuld met relevante inkoopopleidingen zoals bijvoorbeeld Nevi 1 of vergelijkbaar. Nevi 2 of vergelijkbaar is een pre.
 • Minimaal 5 jaar ervaring in het begeleiden van complexe inkooptrajecten waarin ICT een prominente rol speelt. Totaal minimaal 15 relevante Europese Aanbestedingen voltooid als adviseur en (aanbestedings)procesbegeleider.
 • Kennis van actuele wet- en regelgeving op het gebied van inkoop en aanbestedingen.
 • Affiniteit met ICT.
 • Adviesvaardigheden en ervaring met het werken in wisselende teams.
 • Netwerkvaardigheden, analytisch vermogen en een pro-actieve mentaliteit.
 • Goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden, ook in de Engelse taal.  

Wat bieden wij?

 • Een goed salaris tussen € 3.682,00 en € 5.064,00 bruto per maand (schaal 11) op basis van 40 uur, een dertiende maand (8,33%), en volledige vergoeding van je dagelijkse reiskosten.
 • Je bouwt pensioen op via het pensioenfonds ABP.
 • Een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket dat je deels zelf kunt samenstellen, waaronder het kopen en verkopen van vakantiedagen.
 • Een goede balans tussen werk en privé vinden wij belangrijk. Daarom kun je afspraken maken over flexibele werktijden, heb je veel vakantiedagen (42 dagen per jaar bij een volledige baan) en wordt ouderschapsverlof gedeeltelijk doorbetaald. In veel functies behoort ook thuiswerken tot de mogelijkheden.
 • Een enthousiast team van inkoop collega’s.
 • Een inkooporganisatie in opbouw met veel ruimte om met je collega’s de inkoopfunctie verder vorm te geven.
 • De kans om je te onderscheiden in interessante ICT-aanbestedingen en je daarin verder te ontwikkelen. We bieden daarnaast ruime opleidingsmogelijkheden.
 • Een werkplek op drie minuten lopen vanaf het Centraal Station, nabij het bruisende centrum van Den Haag.

Hebben we je interesse gewekt?

Stuur je cv en een motivatie waarom jij de ideale kandidaat bent voor de functie van Senior Inkoper ICT naar o.v.v. vacaturenummer 18-44-046. De selectieprocedure bestaat uit twee gespreksrondes.

Wil je eerst meer weten?

Bel dan met Linda Stallinga (Hoofd Interne Dienstverlening), tel. 06-27290595 (ma-do). Bel voor algemene vragen naar 06-21493839.