Senior online B2B-marketeer

Wat ga je bij ons doen?

Je gaat aan de slag met B2B-marketing richting openbare bibliotheken. Dit doe je onder meer via het ontwikkelen van modelwebpagina’s die openbare bibliotheken kunnen gebruiken op hun websites. In nauwe samenwerking met openbare bibliotheken, inhoudelijke specialisten en met input van de klant klaar jij de klus. Tegelijkertijd zorg je als Senior online B2B-marketeer ervoor dat de huidige diensten van de online Bibliotheek zo goed mogelijk aangeboden worden via de openbare bibliotheken. Het versterken van de kennis over onze producten bij lokale openbare bibliotheken is hierbij een van de speerpunten. Ten slotte zoek jij, op basis van de klantwens, naar mogelijkheden om ook andere interessante diensten van de KB via openbare bibliotheken onder de aandacht te brengen. Een mooie brede functie dus voor iemand die B2B-marketingkennis combineert met een pioniersmentaliteit en een focus op samenwerking!

Wie zijn wij?

De KB is een nationaal en internationaal bekend instituut: we zijn, met ruim 500 medewerkers, één van de grote Nederlandse erfgoed- en wetenschapsinstellingen en hebben een belangrijke coördinerende rol in het netwerk van openbare bibliotheken. Tot de taken behoren onder meer het bewaren, verzamelen en beschikbaar stellen van alle publicaties die in of over Nederland worden uitgegeven en het bouwen aan de nationale digitale bibliotheek.

Waar kom je bij ons werken?

Je komt als Senior online B2B-marketeer te werken op de afdeling Marketing & Educatie, in het team Lezen. In dit team verzorgen we de marketing en redactie van de digitale diensten van de Bibliotheek, zoals de online Bibliotheek, Jeugdbibliotheek en Bibliotheek.nl. Je werkt nauw samen met interne specialisten zoals interactiedesigners, redacteuren, webanalisten en functioneel beheerders, maar ook met de andere marketeers in de afdeling.

Wat bied jij?

 • HBO/academisch werk- en denkniveau.
 • Sterke affiniteit met openbare bibliotheken, je weet wat er speelt of je weet je dit op korte termijn eigen te maken.
 • Goede netwerkvaardigheden, je maakt makkelijk contact en bouwt makkelijk een netwerk op.
 • Up-to-date kennis van wat wel en niet werkt op websites, en van UX, SEO en
  toegankelijkheid.
 • Brede (B2B- en B2C-)marketingervaring rondom de inzet van marketingkanalen.
 • Ervaring met (het laten uitvoeren van) usability- en klantonderzoek.
 • Een goed oog voor vlotte teksten, mooi design en aantrekkelijk beeld.

Wat bieden wij?

 • Een tijdelijk dienstverband voor 32 uur per week, in eerste instantie voor de periode van 1 jaar, met uitzicht op een verlenging.
 • Een goed salaris tussen € 2.736,00 en € 4.339,00 bruto per maand (schaal 10 met de mogelijkheid tot doorgroei naar schaal 11) op basis van 40 uur, een dertiende maand (8,33%) en volledige vergoeding van je dagelijkse reiskosten.
 • Je bouwt pensioen op via het pensioenfonds ABP.
 • Een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket dat je deels zelf kunt samenstellen, waaronder het kopen en verkopen van vakantiedagen.
 • Een goede balans tussen werk en privé vinden wij belangrijk. Daarom kun je afspraken maken over flexibele werktijden, heb je veel vakantiedagen (42 dagen per jaar bij een volledige baan) en wordt ouderschapsverlof gedeeltelijk doorbetaald. In veel functies behoort ook thuiswerken tot de mogelijkheden.
 • Alle ruimte om te leren en je verder te ontwikkelen.
 • Een werkplek in hartje Den Haag op drie minuten lopen vanaf het Centraal Station.

Hebben we je interesse gewekt?

Klik op de solliciteerknop en stuur je cv en een motivatie waarom jij de ideale kandidaat bent voor de functie van Senior online B2B-marketeer. Het vacaturenummer is 19-32-031. Om je alvast beter te leren kennen vragen we je om bij je motivatiebrief op maximaal één A4 aan te geven hoe jij openbare bibliotheken zou helpen en adviseren om de digitale content en tools op www.bibliotheek.nl/bronnen beter onder de aandacht van hun lokale klanten te brengen.

Je kunt solliciteren t/m zondag 22 september 2019. Je krijgt z.s.m een ontvangstbevestiging. De selectieprocedure bestaat uit twee gespreksrondes. De eerste ronde van gesprekken vindt plaats in de week van 30 september 2019. Als we je hiervoor uitnodigen, bellen we je tijdig op om een afspraak te maken. Als we je niet uitnodigen voor een gesprek, dan sturen we hierover z.s.m. een bericht.

Wil je eerst meer weten?

Bel dan met Eric Daamen (Teamleider Lezen) tel. 06-10348203. Bel voor algemene vragen naar 06-21493839.