Software Engineer voor de Cloud

Wat ga je bij ons doen?

Als ervaren softwareontwikkelaar ben je toe aan een ontwikkelstap. Jij gaat bij ons cloud-technologie leren, realiseren en toepassen zodat onderzoekers hier eenvoudig gebruik van kunnen maken en zich kunnen richten op hun eigen onderzoek. In je rol van Software Engineer voor het CLARIAH project houd je je bezig met het ontwerpen en realiseren van applicaties voor tekstonderzoek in een cloud-omgeving. Je leert bij ons alle fijne kneepjes van Kubernetes, want hiermee ga je de cloud-omgeving opzetten en de componenten bouwen. In deze veelzijdige baan voer je niet alleen de realisatie uit, maar ondersteun je ook de besluitvorming over de te maken technische keuzes. Je leert ook functionele eisen te vertalen en de gewenste architectuur te realiseren in werkende producten en componenten voor de cloud. Je bent gewend om gestructureerd en zelfstandig in teamverband te werken en hebt ervaring met Agile en Scrum. Je krijgt ruimte om te pionieren en nieuwe ontwikkelingen te verkennen en dit te vertalen naar nieuwe, bruikbare oplossingen.

Wie zijn wij?

De KB, Nationale bibliotheek is een nationaal en internationaal bekend instituut: we zijn één van de grote Nederlandse erfgoed- en wetenschapsinstellingen en hebben een belangrijke coördinerende rol in het netwerk van openbare bibliotheken. Tot de taken behoren onder meer het bewaren, verzamelen en beschikbaar stellen van alle publicaties die in of over Nederland worden uitgegeven en het bouwen aan de nationale digitale bibliotheek.

Waar kom je bij ons werken?

Je werkt in een team IT-ontwikkeling met 20 gedreven software engineers, waar gewerkt wordt aan projecten en componenten die de landelijke diensten voor Openbare Bibliotheken realiseren, maar ook aan KB-diensten zoals Delpher en een Digitaal Magazijn voor het Nederlands geschreven woord. Binnen dit team ben jij de pionier voor cloudtechnologie op basis van Kubernetes. Als lid van het CLARIAH projectteam werk je samen met onderzoekers, architecten en ontwikkelaars aan de realisatie van een onderzoeksinfrastructuur voor grootschalige tekstbestanden.

Wat bied jij?

 • Minimaal HBO werk -en denkniveau.
 • Leergierig en gedreven om het vak van Cloud Engineer te leren.
 • Aantoonbare relevante werkervaring met software ontwikkeling.
 • Een goed analytisch vermogen, pragmatisch, oplossings- en resultaatgericht, proactief, creatief.
 • Kennis van Python, Java en/of Shell-scripting en bent bekend met broncode-versiebeheer systemen zoals GIT en SVN.
 • Zakelijk/technisch communicatief vaardig, zowel in het Nederlands als in het Engels.
 • Als je kennis hebt van Linux systeem-administratie en van CI/CD, Ansible en/of DevOps is dat een pre.

Wat bieden wij?

 • Een tijdelijk dienstverband voor 40 uur per week, in eerste instantie voor de periode van 1 jaar, met uitzicht op een verlenging.
 • Een goed salaris tussen € 2.736,00 en € 4.339,00 bruto per maand (schaal 10) op basis van 40 uur, een dertiende maand (8,33%) en volledige vergoeding van je dagelijkse reiskosten.
 • Je bouwt pensioen op via het pensioenfonds ABP.
 • Een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket dat je deels zelf kunt samenstellen, waaronder het kopen en verkopen van vakantiedagen.
 • Een goede balans tussen werk en privé vinden wij belangrijk. Daarom kun je afspraken maken over flexibele werktijden, heb je veel vakantiedagen (42 dagen per jaar bij een volledige baan) en wordt ouderschapsverlof gedeeltelijk doorbetaald. In veel functies behoort ook thuiswerken tot de mogelijkheden.
 • Alle ruimte om te leren en je verder te ontwikkelen.
 • Een werkplek in hartje Den Haag op drie minuten lopen vanaf het Centraal Station.

Hebben we je interesse gewekt?

Stuur ons een e-mail met je cv en een motivatie waarom jij de ideale kandidaat bent voor de functie van Software Engineer voor de Cloud naar o.v.v. vacaturenummer 19-09-012-H. Om je alvast beter te leren te kennen willen we je vragen om in je motivatiebrief ons iets te vertellen over je huidige kennis van cloudtechnologie en vooral waarom je dat bij ons wil leren. De selectieprocedure bestaat uit twee gespreksrondes. Na ontvangst van je sollicitatie laten wij je snel weten of je voor een eerste gesprek wordt uitgenodigd.

Wil je eerst meer weten?

Bel dan met Harrie Hazewinkel (Teamleider IT-ontwikkeling), tel. 070 314 03 78. Bel voor algemene vragen naar 06-21493839.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.