Stagiair(e) filosofiewebsite KB

De KB is de nationale bibliotheek van Nederland: wij brengen mensen en informatie samen. Onze kernwaarden zijn: toegankelijkheid, duurzaamheid, innovatie en samenwerking. Wij bieden iedereen, overal, toegang tot alles wat in en over Nederland is gepubliceerd.

De organisatie

De afdeling Collecties is verantwoordelijk voor de selectie en aanschaf voor alle KB-collecties. Bij de afdeling werken specialisten met inhoudelijke kennis op de terreinen die de KB bestrijkt, met als kern de Nederlandse geschiedenis, cultuur en samenleving. De afdeling houdt zich daarnaast bezig met de verspreiding van informatie over de collecties via de website, publicaties en presentaties.

De KB heeft een website die geïllustreerde profielen biedt over Nederlandse filosofen, met links naar ful-text bestanden van filosofische werken en literatuur over filosofie. De profielen bevatten informatie over leven en werk, met citaten, afbeeldingen, achtergrondverhalen en links. Ook is er speciale aandacht voor de huidige Denker des Vaderlands en zijn publicaties in Trouw en Filosofiemagazine, die de Denker hebben benoemd.

Taken

Je gaat je als stagiair(e) bezig houden met het schrijven, redigeren en organiseren van nieuwe teksten en afbeeldingen voor de filosofiewebsite (deels op basis van de bestaande database Wijsbegeerte in Nederland) en het in kaart brengen van doelgroepen voor pr-acties.

Persoonlijk profiel en kennisniveau

Je bent een gevorderde filosofiestudent (masterstudie). Je hebt affiniteit met en kennis van de geschiedenis van de Nederlandse filosofie. Daarnaast ben je een zelfstandige en nauwkeurige werker. Het spreekt voor zich dat je ervaring moet hebben met het werken met websites. Tot slot moet je minimaal drie maanden (480 uur) beschikbaar zijn

Wij bieden

Je wordt deskundig begeleid door de inhoudelijk specialisten van de KB. En je werkt mee aan een interessant webproject. Je doet ervaring op met diverse werkzaamheden in een wetenschappelijke bibliotheek. En natuurlijk krijg je een stagevergoeding en een volledige reiskostenvergoeding

Informatie en aanmelden

Bel met Paul van Capelleveen, projectleider (070-3140331) of stuur hem een e-mail: paul.vancapelleveen@kb.nl.