Stagiair(e) Koopman Website

De KB is de nationale bibliotheek van Nederland: wij brengen mensen en informatie samen. Onze kernwaarden zijn: toegankelijkheid, duurzaamheid, innovatie en samenwerking. Wij bieden iedereen, overal, toegang tot alles wat in en over Nederland is gepubliceerd.

De organisatie

De afdeling Collecties is verantwoordelijk voor de selectie en aanschaf voor alle KB-collecties. Bij de afdeling werken specialisten met inhoudelijke kennis op de terreinen die de KB bestrijkt, met als kern de Nederlandse geschiedenis, cultuur en samenleving. De afdeling houdt zich daarnaast bezig met de verspreiding van informatie over de collecties via de website, publicaties en presentaties.

Vanaf september 2005 onderhoudt de afdeling een website over een speciale collectie Franse literatuur: de Koopman-Collectie. Het gaat hierbij om Franse proza- en poëziewerken uit de 20ste en 21ste eeuw, geïllustreerd, in luxe uitgaven, met persoonlijke opdrachten van de auteur en met originele (grafische) kunst. De website richt zich op de auteurs, de kunstenaars, de boekbinders en de uitgevers/drukkers van circa 250 bijzondere werken uit de collectie. Informatie over de Koopman-Collectie is te vinden op: www.kb.nl/koopman en in de recente uitgave Voices and visions (2009, ook uitgegeven in het Frans). De website is drietalig.

Taken

Je gaat je als stagiair(e) bezig houden met voorbereiden van nieuwe bijdragen voor de website op het gebied van de Franse literatuur, boek- en kunstgeschiedenis, bijvoorbeeld over een bepaald kunstenaarsboek of naar aanleiding van een thematische benadering van de collectie. Je primaire taken zijn gericht op het selecteren van achtergrondliteratuur, het schrijven van teksten (in het Nederlands) en het aanmaken van nieuwe webpagina’s via een contentmanagementsysteem.

Persoonlijk profiel en kennisniveau

Je bent een masterstudent literatuur-, boekgeschiedenis of kunstgeschiedenis. Daarnaast ben je een zelfstandige en nauwkeurige werker. Ervaring met het redigeren van websites is een vereiste. Kennis van het Frans strekt tot aanbeveling maar is niet verplicht. Tot slot dien je minimaal drie dagen per week beschikbaar.

Wij bieden

Vanzelfsprekend word je deskundig begeleid door de specialisten van de KB. Je werkt mee aan een interessant webproject. Je doet ervaring op met diverse werkzaamheden in een wetenschappelijke bibliotheek. En natuurlijk krijg je een stagevergoeding en een volledige reiskostenvergoeding.

Informatie en aanmelden

Bel met Paul van Capelleveen, conservator (070-3140331) of stuur hem een e-mail.