Stagiair(e) Poëziewebsite

De KB is de nationale bibliotheek van Nederland: wij brengen mensen en informatie samen. Onze kernwaarden zijn: toegankelijkheid, duurzaamheid, innovatie en samenwerking. Wij bieden iedereen, overal, toegang tot alles wat in en over Nederland is gepubliceerd.

De organisatie

De afdeling Collecties is verantwoordelijk voor de selectie en aanschaf voor alle KB-collecties. Bij de afdeling werken specialisten met inhoudelijke kennis op de terreinen die de KB bestrijkt, met als kern de Nederlandse geschiedenis, cultuur en samenleving. De afdeling houdt zich daarnaast bezig met de verspreiding van informatie over de collecties via de website, publicaties en presentaties.

Sinds 2002 onderhoudt de afdeling de website Dichter op het scherm, die aansluit bij het fenomeen Dichter des Vaderlands. De website biedt profielen van en dossiers over moderne en klassieke Nederlandse dichters. Hierin staat informatie over hun leven en werk, met citaten, afbeeldingen, achtergrondverhalen en links. Natuurlijk is er altijd speciale aandacht voor de huidige Dichter des Vaderlands, van wie de gedichten op de website worden gepubliceerd.

Taken

Je gaat je als stagiair(e) bezig houden met het schrijven, redigeren en organiseren van nieuwe teksten en afbeeldingen voor de poëziewebsite: het updaten van bestaande dossiers en het maken van nieuwe profielen.

Persoonlijk profiel en kennisniveau

Je bent een gevorderde letterenstudent, bij voorkeur Nederlandse letterkunde. Je hebt affiniteit met en kennis van de geschiedenis van de Nederlandse poëzie. Daarnaast ben je een zelfstandige en nauwkeurige werker. Het spreekt voor zich dat je ervaring moet hebben met het werken met websites. Tot slot moet je minimaal drie maanden (480 uur) beschikbaar zijn

Wij bieden

Je wordt deskundig begeleid door de inhoudelijk specialisten van de KB. En je werkt mee aan een interessant webproject. Je doet ervaring op met diverse werkzaamheden in een wetenschappelijke bibliotheek. En natuurlijk krijg je een stagevergoeding en een volledige reiskostenvergoeding.

Informatie en aanmelden Bel met Paul van Capelleveen, conservator (070-3140331) of stuur hem een e-mail.