Strategisch Inkoper ICT

Wat ga je bij ons doen?

Als ervaren Strategisch Inkoper zorg je dat onze inkoopvolwassenheid, zowel binnen ons eigen team als onze klantteams, wordt verhoogd. Ons inkoopteam bestaat uit nieuwe KB-ers, samen gaan jullie met een frisse blik deze uitdaging aan. Je hebt hierbij ook een coachende rol. Je hebt de nodige ervaring en vindt het leuk om naast in te kopen ook mee te helpen om de inkoopfunctie verder uit te bouwen. Denk daarbij aan een visie op contract- en leveranciersmanagement. Daarnaast zorg je vanuit je regie- en expertrol ook voor deskundige ondersteuning bij de opzet en uitvoering van grote inkoopprocessen en complexe (Europese) aanbestedingen vanuit een dienstverlenende mentaliteit. Naast deze expertrol pak je als businesspartner ook zelf complexe (Europese) ICT gerelateerde aanbestedingen op. Dit doe je binnen alle klantsectoren van de KB (www.kb.nl). Je hebt daardoor contact met verschillende opdrachtgevers en krijgt een brede blik geboden op het veelzijdige en interessante werk van de KB, waarin digitalisering een (steeds) grotere rol krijgt. Naast je werk krijg je van ons ook alle kansen om je verder te ontwikkelen in je vakgebied. Wij ondersteunen je hierbij graag met trainingen en opleidingen.

Wie zijn wij?

De KB is een nationaal en internationaal bekend instituut: we zijn, met ruim 500 medewerkers, één van de grote Nederlandse erfgoed- en wetenschapsinstellingen en hebben een belangrijke coördinerende rol in het netwerk van openbare bibliotheken. Tot de taken behoren onder meer het bewaren, verzamelen en beschikbaar stellen van alle publicaties die in of over Nederland worden uitgegeven en het bouwen aan de nationale digitale bibliotheek.

Waar kom je bij ons werken?

Als Strategisch Inkoper ICT kom je te werken bij de sector Bedrijfsvoering. Je directe collega’s zijn professionals op het gebied van Inkoop Financiën en HRM. Je krijgt te maken met uiteenlopende, interessante en unieke aanbestedingstrajecten, die een belangrijke rol spelen in het behalen van de doelstellingen van de KB. Zoals gezegd zijn veel aanbestedingstrajecten ICT gerelateerd. Het is aan jou om deze aanbestedingen zodanig te ondersteunen zodat rechtmatig- en doelmatigheid gewaarborgd worden.

Wat bied jij?

 • Een afgeronde relevante academische- of HBO opleiding.
 • Bij voorkeur aangevuld met specifieke inkoopopleidingen zoals bijvoorbeeld Nevi 1 en Nevi 2.
 • Ruime ervaring in het begeleiden van complexe inkooptrajecten waarin ICT een prominente rol speelt. Aantoonbare ervaring als adviseur en (aanbestedings)procesbegeleider met diverse voltooide Europese Aanbestedingen.
 • Kennis van de actuele wet- en regelgeving op het gebied van inkoop en aanbestedingen.
 • Adviesvaardigheden en ervaring met het werken in wisselende teams.
 • Netwerkvaardigheden, analytisch vermogen en een pro-actieve mentaliteit.
 • Goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden, ook in het Engels.

Wat bieden wij?

 • Eerst een tijdelijk dienstverband voor 32-40 uur per week, in eerste instantie voor de periode van 1 jaar, daarna bij gebleken geschiktheid een vast dienstverband.
 • Een goed salaris tussen € 4.478,00 en € 5.757,00 bruto per maand (schaal 12) op basis van 40 uur, een dertiende maand (8,33%) en volledige vergoeding van je dagelijkse reiskosten.
 • Je bouwt pensioen op via het pensioenfonds ABP.
 • Een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket dat je deels zelf kunt samenstellen, waaronder het kopen en verkopen van vakantiedagen.
 • Een goede balans tussen werk en privé vinden wij belangrijk. Daarom kun je afspraken maken over flexibele werktijden, heb je veel vakantiedagen (42 dagen per jaar bij een volledige baan) en wordt ouderschapsverlof gedeeltelijk doorbetaald. In veel functies behoort ook thuiswerken tot de mogelijkheden.
 • Alle ruimte om te leren en je verder te ontwikkelen.
 • Een werkplek in hartje Den Haag op drie minuten lopen vanaf het Centraal Station.

Hebben we je interesse gewekt?

Stuur een e-mail met je cv en een motivatie waarom jij de ideale kandidaat bent voor de functie van Strategisch Inkoper ICT naar . Het vacaturenummer is 19-28-026. Om je alvast beter te leren te kennen vragen we je om in je motivatiebrief drie belangrijke ontwikkelingen te noemen die jij in jouw vakgebied ziet.

Je kunt solliciteren t/m zondag 21 juli 2019. De selectieprocedure bestaat uit twee gespreksrondes. De eerste ronde van gesprekken vindt plaats op 27 en 29 juli in de ochtend.

Wil je eerst meer weten?

Of eerst een afspraak om eens te komen praten bij een goede kop koffie? Bel dan met Linda Stallinga (Hoofd Interne Dienstverlening), tel. 06-27290595. Bel voor algemene vragen naar 06-21493839.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.