Testcoördinator

Wil jij als coördinator een bijdrage leveren aan diverse projecten en lijnactiviteiten binnen de KB | Nationale bibliotheek? Ben je op de hoogte van de specificaties en richtlijnen voor het uitvoeren van de testen? Dan ben jij misschien de Testcoördinator die wij zoeken!

Wat ga je bij ons doen?

Als Testcoördinator ben je het aanspreekpunt voor de opdrachtgever met betrekking tot kwaliteit en voortgang van het testen binnen een project of lijnactiviteit. Je informeert, adviseert en rapporteert aan de opdrachtgever. Ook zie je toe op het gebruik van de juiste test specificatie technieken, middelen en of richtlijnen die gehanteerd worden om de vereiste tests te kunnen uitvoeren. Je stuurt één of meerdere testers aan die testontwerpen, testspecificaties en testrapportages opstellen en uitvoeren. Hierbij inspireer, motiveer, instrueer en ondersteun jij hen bij hun werkzaamheden.

Wie zijn wij?

De KB | Nationale bibliotheek is een nationaal en internationaal bekend instituut: we zijn één van de grote Nederlandse erfgoed- en wetenschapsinstellingen en hebben een belangrijke coördinerende rol in het netwerk van openbare bibliotheken. Tot de taken behoren onder meer het bewaren, verzamelen en beschikbaar stellen van alle publicaties die in of over Nederland worden uitgegeven en het bouwen aan de nationale digitale bibliotheek.

Waar kom je bij ons werken?

Je komt te werken bij het testteam van de afdeling IT Service Management. De afdeling IT Service Management is onderdeel van de sector Innovatie & ICT. Bij het testteam van de afdeling IT Service Management werken systeemtesters, testautomatiseerders en testcoördinatoren. Het team levert een bijdrage aan een scala aan gevarieerde projecten en lijnactiviteiten binnen de gehele KB.

Wat bied jij?

 • HBO werk -en denkniveau.
 • Aantoonbare ervaring in het coördineren van het testproces en het aansturen en coachen van testprofessionals.
 • Minimaal 3 jaar ervaring in het opzetten van testplannen, het maken van testscenario’s en testscripts en het uitvoeren van functionele en systeem testen van informatiesystemen.
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en je bent een teamplayer.
 • Je bent stressbestendig, je hebt doorzettingsvermogen en tact.
 • Je kunt flexibel reageren op een veranderende omgeving.

Wat bieden wij?

 • Een tijdelijk dienstverband voor 40 uur per week, in eerste instantie voor de periode van 1 jaar, met uitzicht op een verlenging.
 • Een goed salaris tussen € 2.672,00 en € 4.237,00 bruto per maand (schaal 10) op basis van 40 uur, een dertiende maand (8,33%) en volledige vergoeding van je dagelijkse reiskosten.
 • Je bouwt pensioen op via het pensioenfonds ABP.
 • Een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket dat je deels zelf kunt samenstellen, waaronder het kopen en verkopen van vakantiedagen.
 • Een goede balans tussen werk en privé vinden wij belangrijk. Daarom kun je afspraken maken over flexibele werktijden, heb je veel vakantiedagen (42 dagen per jaar bij een volledige baan) en wordt ouderschapsverlof gedeeltelijk doorbetaald. In veel functies behoort ook thuiswerken tot de mogelijkheden.
 • Alle ruimte om te leren en je verder te ontwikkelen.
 • Een werkplek op drie minuten lopen vanaf het Centraal Station.

Hebben we je interesse gewekt?

Stuur ons een e-mail met je cv en een motivatie waarom jij de ideale kandidaat bent voor de functie van Testcoördinator naar de sollicitatiemailbox o.v.v. ‘Vacaturenummer 18-42-037’.
De selectieprocedure bestaat uit twee gespreksrondes.

Wil je eerst meer weten?

Bel dan met Coen Zwarts (Hoofd IT-Servicemanagement) tel. 06-55761284. Bel voor algemene vragen naar 06-21493839 (ma-do).

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.