Excursie naar Deventer - Vrienden van de KB

Wij nodigen u van harte uit voor een excursie op woensdag 25 oktober 2017 in Deventer, exclusief voor de Vrienden van de Koninklijke Bibliotheek. De excursie bestaat uit een bezoek aan Museum de Waag en de Athenaeumbibliotheek. Tevens geeft Karin Barth ons een inkijkje in de bouwplannen van de nieuwe bibliotheek in Deventer.

Programma Excursie Deventer

11.00 uur Ontvangst in Museum De Waag, door directeur Garrelt Verhoeven
11.15 uur Rondleiding tentoonstelling Stromen door de tijd
12.45 uur Gezamenlijke lunch
13.45 uur Wandeling langs de nieuwbouw van de bibliotheek
14.00 uur Presentatie bouwplannen nieuwe bibliotheek door Karin Barth
14.30 uur Bezoek Schatkamer van Deventer in de Athenaeumbibliotheek
16.00 uur Einde programma

Museum De Waag

Als een van de oudste steden van Nederland kent Deventer een rijke historie. De plek waar meer dan 1250 jaar geleden nog slechts een rivierlandschap te zien was, is nu een levendige stad met een indrukwekkend verleden. Nergens komt de geschiedenis van Deventer zo tot leven als bij de tentoonstelling Stromen door de tijd. Deventer, stad van de IJssel in Museum De Waag. Topstukken uit de erfgoedcollectie, 3D-reconstructies en historische animaties maken het verleden tastbaar.

Athenaeumbibliotheek

In de Schatkamer van Deventer boekenstad is een vaste expositie over de geschiedenis van Deventer als boekenstad met prachtige handschriften en boeken uit de collectie van de Athenaeumbibliotheek. Deze bibliotheek is sinds 1560 de stadsbibliotheek van Deventer. Het Deventer stadsbestuur kocht voor 102,5 goudgulden het boekenbezit van Pastoor Phoconius. Nog datzelfde jaar gaf het stadsbestuur opdracht om ‘voir deze Stadtsboecken’ een kast te maken. Met die eerste boekenkast ontstond de Stadsbibliotheek van Deventer. In 1630 werd het Athenaeum Illustre opgericht. Sinds 1 januari 2016 maakt de Athenaeumbibliotheek deel uit van de organisatie van de Bibliotheek Deventer.

Gaat u met ons mee?

U kunt zich uiterlijk tot 13 oktober aanmelden bij voorkeur via het onderstaande aanmeldingsformulier of telefonisch via 070-3140217. Houdt u er rekening mee dat vanwege de capaciteit van de locaties er een maximum aantal deelnemers is voor deze excursie. Zorg dus dat u zich bijtijds aanmeldt! Na aanmelding ontvangt u een bevestiging met meer informatie.

Wij hopen u te mogen ontvangen in Deventer.

Aanmeldformulier