Werken bij de KB

De KB is de nationale bibliotheek van Nederland en draagt bij aan het slimmer, vaardiger en creatiever maken van Nederland.

Als KB'er kun je op veel verschillende terreinen je talenten inzetten: van onderzoek in digital humanities tot marketingcampagnes voor de 'VakantieBieb'. We kunnen altijd weer frisse ideeën gebruiken van mensen die hun schouders onder onze maatschappelijke taak willen zetten. Als je kiest voor een baan bij de KB dan kies je voor een aantrekkelijke combinatie van veelzijdigheid en deskundigheid, traditie en pionierschap, zelfstandigheid en werken in teamverband en goede arbeidsvoorwaarden.

Lees het blogbericht over hoe de KB omgaat met thuiswerkende medewerkers.

Over de KB

  • Over de KB

Interviews met KB-medewerkers

  • Interviews met KB-medewerkers

Onderzoek & expertise

  • Onderzoek & expertise

Goede arbeidsvoorwaarden

  • Goede arbeidsvoorwaarden

Vacatures:

Software Engineer (search technology / devops)

De veranderingen in de bibliotheek- en erfgoedsector zijn door IT-ontwikkelingen enorm. Samen met de KB werk jij als software engineer aan innovatie. Om precies te zijn bouw je mee aan ons Open Zoekplatform dat dagelijks 50.000 gebruikers kent. Voor het Open Zoekplatform zijn we op zoek naar een software engineer met kennis van zoektechnologie en DevOps. Interesse?

Lees verder

Metadataspecialist digitale preservering

Wij werken aan een nieuw digitaal depot waarin onze bestaande en nieuwe digitale collecties zullen worden opgenomen. Deze grootscheepse transitie vraagt extra denkkracht en expertise bij het analyseren en modelleren van metadata en de benodigde processen. Kom jij ons, met je diepgaande kennis en kunde als metadataspecialist digitale preservering hierbij helpen?

Lees verder

Socialmediamarketeer

Als onze Socialmediamarketeer ben je om te beginnen verantwoordelijk voor de socialmediamarketingactiviteiten van de online Bibliotheek en de Bibliotheek. Maar je bent ook betrokken bij het socialmediabeleid, marketingcampagnes en meer. Kortom een mooie baan waar je echt het verschil kunt maken. Meer weten?

Lees verder

Senior Functioneel Beheerder

Heb jij als Functioneel Beheerder alle kennis in huis van moderne kantoorautomatisering en werkplekomgevingen zoals het Microsoft platform, Windows 10, Office 365, Teams maar ook van gevarieerde applicatielandschappen. Dit is je kans om als Senior Functioneel Beheerder het verschil te maken. Lees snel verder.

Lees verder

Technical Information Security Specialist (TISS)

Wil je deel uit maken van een enthousiast team in een dynamische- en boeiende ICT-omgeving? Zoek jij een verantwoordelijke baan op het snijvlak van ICT-techniek en informatiebeveiliging? Lees dan snel verder.

Lees verder