Spreeek is een online platform voor debat in Den Haag. Vele Haagse organisaties zijn hierbij aangesloten, waaronder de KB. Door gezamenlijk te laten zien wat zij organiseren, hopen deze instellingen een groter publiek te bereiken. 

Over Spreeek

Stichting Spreeek is opgericht in 2020 en richt zich op Den Haag. De stichting heeft als doel dialoog en debat in Den Haag te stimuleren. Ook wil zij zorgen dat zoveel mogelijk mensen daar toegang toe hebben. Er is in Den Haag namelijk geen centrale plek voor debat. Hierdoor is het publiek niet altijd goed bekend met deze bijeenkomsten. Online platform Spreeek wil dit veranderen. Door samen te werken via Spreeek kunnen Haagse organisaties hun activiteiten beter en gezamenlijk onder de aandacht brengen. 

Aangesloten bij Spreeek

Vele Haagse organisaties hebben zich inmiddels aangesloten bij Spreeek. Hier zijn veel organisaties bij die al tot het netwerk van de KB behoren. Bijvoorbeeld:

  • Bibliotheek Den Haag
  • Literatuurmuseum / Kinderboekenmuseum
  • Nationaal Archief

Maar ook De Haagse Hogeschool, Het Nationale Theater, Nieuwspoort en Movies That Matter zijn aangesloten. Kijk voor alle aangesloten organisaties op de site van Spreeek.

KB, partner van Spreeek 

De KB sloot zich in 2023 aan bij Spreeek. Als nationale bibliotheek willen wij steeds meer activiteiten organiseren. Spreeek helpt ons deze onder de aandacht te brengen in Den Haag. Via Spreeek kunnen we in de toekomst wellicht ook nog meer samenwerken met andere organisaties. Tot slot dragen we graag bij aan het doel van Spreeek: het debat in Den Haag stimuleren.