Stage financiële administratie

Kom jouw wilde ideeën en frisse blik delen met de KB. Binnen ons finance team tel je echt als collega mee. Ook krijg je hier alle ruimte als 2 of 3e jaars MBO3-stagiair financieel medewerker. En doorgroeimogelijkheden voor na jouw stage? Ook die zijn er bij de KB. Waar wacht je nog op?

“Je wordt echt als collega gezien en niet als stagiair.”
Leda

Ontdek het samen met de KB in Den Haag.
Pak jij ze? De vele mogelijkheden die er liggen om bij dé nationale bibliotheek van Nederland zelfstandig te werken aan jouw stage? Bij ons zet je flinke stappen in de ontwikkeling tot een ware finance professional. Zo pas je alles wat je tot nu toe leerde in de praktijk toe als je

 • helpt bij de juiste boekingen van facturen (via ons P2P-systeem) en declaraties.
 • bezighoudt met de urenregistraties en verantwoordingen van medewerkers.
 • verantwoordelijk bent voor het boeken en bijhouden van andere dagboeken zoals de bankafschriften.

We rekenen op jou voor een stageperiode van 5/6 maanden, gedurende 3 of 4 dagen per week in afstemming met wat er voor jouw opleiding wordt gevraagd. 
 

Ben jij de stagiair die wij zoeken? 

We omarmen de verschillen van al onze collega’s. Sterker nog: we zien dat verschillen een team versterken. Daarom zijn we benieuwd naar wie jij bent en wat jou bijzonder maakt. Is dat jouw analytische blik? Die je combineert met verantwoordelijkheid? Klinkt goed! Voor deze stage zien we ook graag dat jij: 

 • een 2e of 3e jaars student business administration niveau 3 of 4 of vergelijkbare opleiding bent.

Kies jij voor de KB?

Dan kies je voor een innovatieve stageplek waar je jezelf op meerdere fronten flink kan ontwikkelen. Daarbij kun je ook rekenen op onder andere: 

 • een bruto stagevergoeding van € 635,00 per maand (bij een stage van 40 uur per week). 
 • 100% vergoeding van jouw OV-kosten. Handig want jouw stageplek ligt op 3 minuten lopen vanaf het Centraal Station in hartje Den Haag.
 • deelname aan kennissessies. Voor én door onze KB-collega’s.
 • thuiswerkmogelijkheden waarbij je een laptop in bruikleen krijgt.
 • 1-op-1-begeleiding van jouw stagebegeleider Jeffrey Jol.
 • misschien wel een baan bij de KB na het afronden van jouw stage.

Hoe is het om bij de KB te werken?

De KB is de nationale bibliotheek van Nederland. Wat meer mensen mogen weten, is dat de KB innoveert. Want dat doen we absoluut! Samen met 500 collega’s en onze netwerkpartners zetten we ons in om Nederland elke dag slimmer, vaardiger en creatiever te maken. Dit lukt ons door bijvoorbeeld alle digitale publicaties van én over ons land te verzamelen, te bewaren en te delen. Onze stagiairs helpen ons om met hun frisse blik en vernieuwende inzichten nog beter te worden. Waarmee verras jij ons?

Heb je nog vragen?

Kom maar op. Je kunt jouw vragen direct stellen aan Frank Schrijvershof, afdelingshoofd Financiën via @email. Bellen of appen kan via 06-31762867. 
 

Reageer op deze stage bij de KB

 • reageer via @email en vertel ons waarom je deze stage ziet zitten. We zijn benieuwd naar jouw plannen voor je stagetijd bij de KB. Het is mogelijk om te reageren totdat de stageplek is ingevuld.
 • heb je ons overtuigd met jouw motivatie en ideeën? Dan spreken we graag met je af. Lukt een gesprek op locatie niet dan ontmoeten we elkaar digitaal. Als we geen stageplek voor je hebben, ontvang je een e-mail waarin we ‘jammer maar helaas’ zeggen.
 • tijdens de procedure bewaren we je gegevens. Lees meer hierover in onze privacyverklaring sollicitanten.