Stage Standplaatscontrole Bijzondere Collecties

Wist je dat de KB zoveel meer is dan een plek om te studeren? Dat het ook de plek kan zijn voor jouw (afstudeer)stage? Binnen ons team Collectiebehoud tel je echt als collega mee en krijg je alle ruimte om je als student boekwetenschap (of een vergelijkbare opleiding) te ontwikkelen in een meewerkstage Standplaatscontrole Bijzondere Collecties. Waar wacht je nog op?

Alle dingen die ik eerder alleen in boeken en van docenten hoorde worden bij de KB in de praktijk toegepast.
Damani

Ontdek het samen met de KB in Den Haag

Pak jij ze? De vele mogelijkheden die er liggen om bij dé nationale bibliotheek van Nederland zelfstandig te werken en volop te leren? De Bijzondere Collecties van de KB bestaan uit meer dan een half miljoen werken, die door hun verscheidenheid uitdagend en interessant zijn. Het is belangrijk dat de metadata hiervan aanwezig, vindbaar en correct is. Binnen de standplaatscontrole controleren wij al deze werken en lossen wij de problemen die wij tegenkomen grotendeels zelf op. Bij ons zet je zo flinke stappen in je ontwikkeling tot een ware collectieprofessional. Zo pas je alles wat je tot nu toe leerde in de praktijk toe en krijg je de mogelijkheid om een eigen project op te pakken en te helpen bij andere lopende projecten.

We rekenen op jou voor een periode van minimaal 12 weken, 24 tot 32 uur per week.

Ben jij de stagiair of onderzoeker die wij zoeken?

We omarmen de verschillen van al onze collega’s. Sterker nog: we zien dat verschillen elkaar versterken. Daarom zijn we benieuwd naar wie jij bent en wat jou bijzonder maakt. Is dat jouw gestructureerde werkwijze? Die je combineert met je interesse voor boeken en Nederlandse taal- en letterkunde? Klinkt goed. Voor deze opdracht zien we ook graag dat jij:

  • een hbo- of wo-opleiding doet die gerelateerd is aan boekwetenschap, met in het bijzonder aandacht voor manuscripten en/of oude drukken.
  • nauwkeurig werkt.
  • de Nederlandse taal beheerst.

Kies jij voor de KB? 

Dan kies je voor een innovatieve stageplek waar je jezelf op meerdere fronten flink kan ontwikkelen. Daarbij kun je ook rekenen op onder andere: 

  • een bruto stagevergoeding van € 635,00 per maand (bij een stage van 40 uur per week).
  • 100% vergoeding van jouw OV-kosten. Handig want jouw stageplek ligt op 3 minuten lopen vanaf het Centraal Station in hartje Den Haag.
  • onbeperkte deelname aan alle kennissessies. Voor én door onze KB-collega’s.
  • Een laptop in bruikleen.
  • 1-op-1-begeleiding van jouw begeleider bij de KB.

Hoe is het om bij de KB te werken? 

De KB is de nationale bibliotheek van Nederland. Wat meer mensen mogen weten, is dat de KB innoveert. Want dat doen we absoluut! Samen met 500 collega’s zetten we ons in om Nederland elke dag slimmer, vaardiger en creatiever te maken. Dit lukt ons door bijvoorbeeld alle fysieke publicaties van én over ons land te verzamelen, te bewaren en te delen. Onze stagiairs en onderzoekers helpen ons om met hun frisse blik en vernieuwende inzichten nog beter te worden. Waarmee verras jij ons? 

Heb je nog vragen? 

Kom maar op. Je kunt jouw vragen direct stellen aan Silke Karsenberg, standplaatscontroleur.

Reageer op deze stage bij de KB 

  • Reageer via solliciteren@kb.nl en vertel ons waarom je deze opdracht ziet zitten. We zijn benieuwd naar je plannen voor jouw tijd bij de KB. 
  • Heb je ons overtuigd met jouw motivatie en ideeën? Dan spreken we graag met je af. Lukt een gesprek op locatie niet dan ontmoeten we elkaar digitaal. Als we geen plek voor je hebben, ontvang je een e-mail waarin we ‘jammer maar helaas’ zeggen.

Tijdens de procedure bewaren we je gegevens. Lees meer hierover in onze privacyverklaring sollicitanten