Collectie Koopman

Literatuur & kunst, Frankrijk in de 20ste en 21ste eeuw: een selectie uit de Collectie Koopman met speciale filmpjes en boekpresentaties.

Raadpleeg het chronologisch overzicht hieronder of een van de indexen.

Titelindex | Auteursindex | Kunstenaarsindex | Uitgeversindex | Trefwoordenindex Beschrijving van de Collectie Koopman.

Redactie: Paul van Capelleveen

Oorspronkelijke opzet (2005) gerealiseerd onder redactie van Paul van Capelleveen & Sophie Ham

Teksten: Paul van Capelleveen, Sophie Ham, Jordy Joubij en met bijdragen van: Bregje Hofstede, Kees Thomassen, Rens Top, Maggy Wishaupt, Clemens de Wolf, Hendrikje Balkenende. Met medewerking van Jan van Oorschot, Marcel Rijs, Dirk Tang & Dirk Kramer. Met dank aan Jacobine Huisken, Garrelt Verhoeven en Eva Visscher.

De filmpjes zijn ontworpen door IJsfontein (Amsterdam), met medewerking van Erik Beijer. De scans zijn gemaakt door Jos Uljee en door Strata Preservation en door Beeldstudio.
De filmteksten zijn ingesproken door: Chazia Mourali & Philip Freriks (Nederlandse teksten), Marianne Roobol & Ronald Palmer (Engelse teksten), Annie Kroon & Jean-Pierre Rouard (Franse teksten).
De teksten zijn vertaald door: Chantal van Arendonk-Bourgeois, M.J.M. de Bok, Christoph Chaplet, Véronique Corcelle, Dan Hassler-Forest, Annie Kroon en Sabine de Tonnac de Villeneuve.

Van werken van beeldende kunstenaars aangesloten bij een CISAC-organisatie is het auteursrecht geregeld met Pictoright te Amsterdam. © c/o Pictoright Amsterdam 2005.