Liefde en vriendschap

Hoe ging dat vroeger? Hoe gaat dat nu?
Liefde en vriendschap zijn de meest besproken thema’s op aarde… Zeker in deze tijd, waarin we op zoek zijn naar nieuwe manieren om in contact te komen met elkaar. Op deze website presenteren we in vier verschillende kamer podcasts, interviews, blogs, virtuele presentaties en online events over dit onderwerp. Samen met jou duiken we in de collectie van de KB op zoek naar verhalen om te koesteren. Volg #liefdeenvriendschap op social media om op de hoogte te blijven en mee te praten over dit online programma. En kom regelmatig terug naar deze pagina. Wekelijks is er nieuwe inhoud beschikbaar!

Beroemde vriendschappen

Er is niets zo bijzonder als het hebben van een goede vriend. In deze kamer presenteren collectiespecialisten verhalen uit de collectie van de KB over beroemde vriendschappen in fictie en non-fictie. (Opent 9 november)

Harten veroveren

Liefde komt in allerlei vormen: van de passionele liefde waarover je kunt lezen in bouquetromannetjes tot de liefde die je voelt voor jouw favoriete voetbalteam. In deze kamer presenteren collectiespecialisten verhalen uit de collectie van de KB over liefde in al haar facetten. (Opent 14 december)

Liefdesuitingen van dicht tot advertentie

Hoe verklaar je iemand de liefde? Zeg je het met bloemen? Of liever met een gedicht? In deze kamer presenteren collectiespecialisten verhalen uit de collectie van de KB over verschillende manieren om de liefde te betuigen door de eeuwen heen. (Opent 11 januari 2021)