AllerHande
Jaar:
1954
Hoofdredactie/Eindredactie:
Reijer Blankenspoor
Vormgeving:
Ger Scholenaar
Uitgeverij:
Albert Heijn
Uitgever/Directeur :
Marion van Dam
Genre:

AllerHande is het gratis tijdschrift voor klanten van Albert Heijn. Het blad begon in 1954 als zwart-wit krantje dat huis-aan-huis werd verspreid. In het eerste nummer schrijft Gerrit Heijn dat 'naast vele lezenswaardige artikelen, het verhaal van ons bedrijf steeds opnieuw aan u verteld zal worden, opdat wij elkaar leren kennen als goede vrienden'. En nog steeds is AllerHande in vele Nederlandse huishoudens een graag geziene en geraadpleegde vriend, die letterlijk onze eetgewoontes beïnvloedt. In 1996 was nergens in Nederland rucola verkrijgbaar. De redactie van AllerHande wist een inkoper van AH te overtuigen om deze groente één keer - voor een recept in het blad - te importeren. Meteen werd rucola een hit. Ook maakte Nederland dankzij AllerHande kennis met 'vreemde' keukens. Vanaf het moment dat mensen meer naar het buitenland op vakantie gingen, plaatste AllerHande recepten uit populaire vakantieoorden. Zo staan in dit nummer recepten voor gerechten die doen denken aan zonnige oorden en een vakantiegevoel geven (pitabroodjes, saffraanvissoep, tagliatelle met stroganoffsaus, etc.). Watertanden dus... op allerhande manieren! (EB)

Aanvragen

Nr. 5, 11 april 1996

Nr. 5, 11 april 1996