Menu Magazine
Jaar:
(1992 - 1996)
Hoofdredactie/Eindredactie:
Anneke Ammerlaan
Vormgeving:
Richard Ottema
Uitgeverij:
Uitgeverij Menu Magazine
Uitgever/Directeur :
Robert Rubinstein
Hendrik Jan Wessels
Genre:

'Kijk, mijn vriendin en ik hebben allebei een drukke baan. En als ik 's avonds thuiskom heb ik geen zin meer om nog uren in de keuken te staan. Maar we willen wèl lekker eten! Sinds ik een abonnement op Menu heb is niets mij meer teveel. Ook al heb ik het nog zo druk.' De missie van Menu is helder; het is een weinig pretentieus kookblaadje op klein formaat, gericht op kleine huishoudens. Menu Magazine magazine verschijnt eens in de veertien dagen en bevat snelle en makkelijke recepten. De recepten bevatten zelden meer dan vier ingrediënten en beslaan maximaal één alinea. Het eerste deel van de claim 'Zo makkelijk kan lekker koken zijn' maakt het blad dus wel waar. Menu Magazine is er niet voor de ontspanning: naast de hardcore recepten bevat het slechts één rubriek 'Keukenvragen' (Wat is tutti frutti? Hoe werkt inductiekoken?) en een column van culinair publicist Jan Lagrouw. Hoewel het een relatief jong blad is, doen het lettertype en de opmaak ouderwets aan. (EK)

Aanvragen

Nr. 3, 9 februari 1994

Nr. 3, 9 februari 1994