Tip Culinair
Jaar:
(1992 - 2004)
Hoofdredactie/Eindredactie:
Franska Stuy
Vormgeving:
Evelien Doornebal
Uitgeverij:
De Spaarnestad
Uitgever/Directeur :
Sandra Dol
Genre:

Koken is hot. Sinds enkele jaren hoef je je niet meer te schamen als je een keukenprins/prinses bent. Integendeel je kunt er mee koketteren; je hebt de boeken van Jamie Oliver en tussen je tijdschriften ligt Tip culinair. Koken is echter niet altijd hip geweest. Voorheen was het vooral een bezigheid voor huisvrouwen. Het blad ontstaat in 1977 als Tip. Het vakblad voor thuis, en is dan vooral een praktisch tijdschrift voor het huishouden en koken. Om de lezer zo goed mogelijk bij te staan ontstaat zelfs de Tip 'Kooktelefoon' die lezeressen kunnen bellen als zij vragen hebben over recepten uit het blad. De oplage van Tip komt onder druk te staan door de opkomst van andere kookbladen, in het bijzonder het gratis tijdschrift AllerHande van Albert Heijn. In 1992 ondergaat het tijdschrift een restyling en wordt het Tip culinair waarin geen plaats meer is voor huis en huishouding en het koken is vervangen door kokkerellen. Anno 2006 biedt Tip Culinair op de website alle benodigdheden voor een succesvolle maaltijd, van een kookcursus tot delicatessen, van pannen tot - als het allemaal toch niet lukt - een restaurantgids. (SK)

Aanvragen