Strategisch financieel adviseur

Waar (kilo)meters aan encyclopedieën, 500 licenties op databanken en digitale tijdschriften en onze jaarrekening samenkomen. Dat is de KB in Den Haag. En het is de plek waar jij als strategisch financieel adviseur, samen met onze business controllers, de KB helpt om in control te zijn. Verder ondersteun en adviseer je onze directie en lijnmanagers bij de totstandkoming van de meer complexere producten uit onze planning & control cyclus.  

Maak jij het mogelijk?     
Het mooie van jouw rol als strategisch financieel adviseur is dat je met alle collega’s en facetten van de KB te maken hebt. Van ICT tot huisvestingsvraagstukken en meer. Ook werk je actief mee aan overgang naar een andere begrotingsmethodiek en denk je mee over verbeterprocessen en toekomstplannen voor onze financiële afdeling. De KB is een complexe organisatie, maar met jouw overzicht en constructieve houding krijg je het voor elkaar om zaken anders te doen. Jij staat stevig in je schoenen als gesprekspartner van het directieteam en je collega’s uit de business. En er is meer. jij bent de adviseur die:  

 • meebouwt aan de verdere ontwikkeling van ons financiële team, met als accenten business control en doelen gedreven begroten en monitoren. 
 • in samenspraak met o.m. directieteamleden, lijnmanagers en projectleiders schriftelijke financiële adviezen opstelt.  
 • samen met de business controllers periodiek de financiële verantwoording en financiële analyses verzorgt. 
 • de coördinatie verzorgt van de verschillende producten die door ons financiële team worden geleverd.  
 • Daar komt bij dat jij adviseert over het meerjarig financieel beleid en de financiële impact van de grotere dossiers hierop. Zoals bijvoorbeeld de nieuwe huisvesting van de KB en gestegen personeelslasten.  

Ben jij het talent dat wij zoeken? 
We zijn benieuwd naar wie jij bent en wat jou bijzonder maakt. Is dat jouw overzicht binnen een complexe, veranderende organisatie gecombineerd met een zelfstartersmentaliteit? Geweldig. Zeker als je dit voor deze vacature strategisch adviseur financiën aanvult met: 

 • Hbo- of wo-werk- en -denkniveau en een relevante financiële opleiding, bij voorkeur RA. 
 • minimaal 5 jaar werkervaring als interne accountant, hoofd Finance, strategisch adviseur of vergelijkbare functie in een middelgrote organisatie. 
 • ervaring met het begeleiden van veranderingstrajecten. 
 • ervaring met overheidsfinanciën en publieke sector is een pre. 
 • de drive om je team te verbeteren en samen doelen te bereiken. 
 • een verbindende en organisatie-sensitieve houding. 

Waar kan jij op rekenen? 
Als je kiest voor de KB dan kies je ook voor uitstekende arbeidsvoorwaarden. Om precies te zijn valt jouw keuze op onder andere: 

 • een bruto maandsalaris tussen € 4.941 en € 6.355 (schaal 12).   
 • om te starten een dienstverband voor 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband.   
 • een goede werk- en privébalans. Zo heb je 42 vrije dagen en praten we graag met je over hybride werken en flexibele werktijden.   
 • 100% vergoeding van jouw OV-reiskosten.  
 • pensioenopbouw via pensioenfonds ABP.  
 • een dertiende maand (8,33%).  

Deze arbeidsvoorwaarden gelden voor een fulltime dienstverband van 40 uur per week. Voor de vacature strategisch adviseur financiën is een dienstverband voor 32-40 uur per week aan de orde. Lees hier meer over onze uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. 

Hoe is het om bij de KB te werken? 
De KB is de nationale bibliotheek van Nederland. Wat meer mensen mogen weten, is dat de KB innoveert. Want dat doen we absoluut! Samen met 500 collega’s zetten we ons in om Nederland elke dag slimmer, vaardiger en creatiever te maken. Dit lukt ons door bijvoorbeeld alle digitale publicaties van én over ons land te verzamelen, te bewaren en te delen. En door met elkaar te streven naar een samenleving waar iedereen volwaardig mee kan doen. Zo zijn we er ook voor de allerjongsten met voorleeskoffertjes en voor senioren met tabletcursussen en voor laaggeletterden met taalhulp. Maatschappelijke uitdagingen zoals deze gaan we aan met andere netwerkpartners. 
 
We omarmen de verschillen van al onze collega’s. Sterker nog: we zien dat verschillen elkaar versterken. Dat ervaren we ook zo in ons team Financiën. Het team bestaat uit (assistent) business controllers, medewerkers financiële administratie en een rapportagespecialist. Hoe jouw negen toekomstige collega’s zelf de sfeer omschrijven? Als sociaal, gezellig en gestructureerd.     

Hoe solliciteer ik naar deze vacature?                                                                                                                                   

Wil jij bijdragen aan onze innovatie? Mooi! We kunnen niet wachten om jouw cv en motivatie te ontvangen. Wil je daarnaast in je motivatiebrief een beeld geven van jouw ervaring met financiële verandertrajecten en wat jouw rol daarbij was? Zo kunnen we zien in hoeverre jouw ervaring ook op dat punt aansluit bij wat de functie vraagt.  
 
Vragen over de functie? Stel deze aan Frank Schrijvershof, hoofd Financiën via @email of 06-31762867. Vragen over de sollicitatieprocedure? ? Ruth Simonis geeft antwoord via @email of 06-21493839. 

 • solliciteren kan tot en met 5 februari 2023. 
 • zien we voldoende raakvlakken, dan gaan we graag snel met je in gesprek. Als een gesprek op locatie niet mogelijk is, ontmoeten we elkaar digitaal. Bij onvoldoende raakvlakken laten we je dit weten met een e-mail.  
 • de eerste gespreksronde valt uiterlijk in week 6/7. De tweede gespreksronde vindt uiterlijk plaats in week 7, daarna maken we een keuze. 
 • tijdens de selectieprocedure bewaren we je gegevens. Uiterlijk 4 weken na het beëindigen van de sollicitatieprocedure verwijderen we deze op grond van de Algemene Verordening gegevensbescherming (AVG).  

 

*
*
*
*

De KB bewaart je gegevens tijdens de wervings- en selectieprocedure. Op grond van de Algemene Verordening gegevensbescherming (AVG) verwijdert de KB deze uit haar database, uiterlijk 4 weken na het beëindigen van de sollicitatieprocedure.

Meer informatie over Privacy en AVG is te vinden op de KB-website.