Korting op je lidmaatschap

In sommige gevallen kun je korting krijgen op je KB-lidmaatschap. Hieronder staan alle kortingsmogelijkheden op een rijtje.

Studenten aan een universiteit, hogeschool of mbo

Als student aan een universiteit, hogeschool of mbo kun je 50 procent korting krijgen. Je betaalt dan dus € 7,50 voor 1 jaar lidmaatschap.

Check eerst of jouw school op de lijst voor korting staat.

Mijn school staat op de lijst

Als je je online inschrijft, kun je de studentenkorting krijgen door tijdens het inschrijven in te loggen bij InAcademia met je schoolaccount. We sturen je vanzelf naar InAcademia als je aangeeft dat je student bent.

Als je je bij de balie in de KB inschrijft, kun je daar je collegekaart of het bewijs van inschrijving voor je opleiding laten zien aan een van onze medewerkers om de korting te krijgen.

Mijn school staat niet op de lijst

Als je je bij de balie in de KB inschrijft, kun je daar je collegekaart of het bewijs van inschrijving voor je opleiding laten zien aan een van onze medewerkers. We kijken of je studentenkorting kunt krijgen. Als dat kan, krijg je de korting meteen.

Als je je online inschrijft, kunnen we in dit geval de korting niet meteen verwerken. We raden je aan om voor € 15 lid te worden en vervolgens te mailen naar @email over de studentenkorting. Mail ons een scan van je collegekaart of van het bewijs van inschrijving voor je opleiding. Dan kijken we of je studentenkorting kunt krijgen. Als dat kan, storten we zo snel mogelijk € 7,50 naar je terug.

Studenten bij een vakopleiding GO/IDM

Doe je een vakopleiding bij GO of in de richting van Informatiedienstverlening en -management (IDM)? Dan kun je gratis lid worden van de KB.

Schrijf je online in om deze korting te krijgen. Kies in het inschrijfformulier voor de optie ‘registratie na overleg met een medewerker’ in stap 4. Neem daarna contact met ons op via @email om de korting te krijgen en je inschrijving af te maken. We reageren zo snel mogelijk.

Scholieren

Ben je scholier en ben je 17 jaar of ouder? Dan kun je gratis lid worden van de KB.

Als je je online inschrijft en aangeeft dat je scholier bent, sturen we je een mail met instructies om je inschrijving af te ronden.

Als je je bij de balie inschrijft, krijg je deze korting als je je scholierenpas laat zien aan een van onze baliemedewerkers. We verwerken de korting meteen.

Ben je 16 jaar of jonger?

Scholieren van 16 jaar en jonger die een profielwerkstuk moeten maken en daardoor de KB-collectie nodig hebben, kunnen een verzoek indienen om lid te worden. Je moet het aanvraagformulier laten invullen door je ouder(s), verzorger(s) of docent(en). Daarnaast vragen we je om een scan van je scholierenpas en ID naar ons te sturen. Mail het ingevulde aanvraagformulier en de overige documenten naar ons via @email.

Medewerkers bij universiteits- of hogeschoolbibliotheken

Werk je bij de bibliotheek van een universiteit of hogeschool? Dan kun je gratis lid worden van de KB.

Schrijf je online in om deze korting te krijgen. Kies in het inschrijfformulier voor de optie ‘registratie na overleg met een medewerker’ in stap 4. Neem daarna contact met ons op via @email om de korting te krijgen en je inschrijving af te maken. We reageren zo snel mogelijk.

Vrienden van de KB

Als lid van de vereniging Vrienden van de KB krijg je 50 procent korting op je KB-lidmaatschap. Je betaalt dus € 7,50 voor 1 jaar.

Als je je bij de balie in de KB inschrijft, kijkt onze baliemedewerker of je op de lijst van Vrienden van de KB staat. Als je op de lijst staat, verwerken we de korting meteen.

Als je je online inschrijft, kunnen we deze korting niet meteen verwerken. We raden je aan om voor € 15 lid te worden en vervolgens te mailen naar @email over de Vrienden-korting. We kijken of je inderdaad Vriend van de KB bent. Als dat zo is, storten we zo snel mogelijk € 7,50 naar je terug.

Eigenaren Ooievaarspas

Als je een Ooievaarspas hebt, krijg je 50 procent korting op je KB-lidmaatschap. Je betaalt dus € 7,50 voor 1 jaar.

Je kunt deze korting alleen krijgen als je je inschrijft bij de balie in de KB. Vergeet niet om je Ooievaarspas mee te nemen naar de balie.