Rondleidingen en presentaties

Inhoudsopgave

Rondleidingen door de KB: een kijkje achter de schermen

De KB verzamelt alles wat er in of over Nederland is gepubliceerd. Wil je met eigen ogen zien waar al die miljoenen boeken, tijdschriften en microfilms worden bewaard? Van ons magazijn tot aan de leeszaal Bijzondere Collecties: tijdens de rondleiding gaan er deuren voor je open die normaal voor bezoekers gesloten blijven. Laat je verrassen door deze rondleiding van ongeveer 1 uur. 

Meld je aan voor een rondleiding

Tijdens de rondleiding kom je diverse trapjes tegen. Hierdoor is de rondleiding helaas wat minder geschikt voor mensen in een rolstoel of voor mensen die slecht ter been zijn. Je kunt dan wel een alternatieve rondleiding volgen. Wanneer je deze alternatieve rondleiding wilt volgen, kun je dit aangeven in het opmerkingenveld.

Rondleidingen voor mensen met een visuele beperking

De KB organiseert ook rondleidingen voor mensen met een visuele beperking. Neem contact op met @email voor de mogelijkheden.

Presentaties Bijzondere Collecties

Wil je bijzondere stukken uit onze collectie eens van heel dichtbij bekijken? Van middeleeuwse handschriften tot moderne kunstenaarsboeken: er zitten veel parels tussen de Bijzondere collecties. Onze specialisten kunnen je er alles over vertellen. De specialisten organiseren presentaties van 30-45 minuten, voor groepen van 10-15 personen. En de inhoud? Die bepalen we samen met jou, op basis van jouw interesses. 

Op verzoek kunnen onze collectiespecialisten ook op een andere plek dan de KB presentaties geven, bijvoorbeeld over Nederlandse poëzie, bijzondere handschriften of fraaie boeken.

Heb je interesse in een presentatie van Bijzondere Collecties? Neem contact op met Rianne Koning.

Presentaties Bijzondere Collecties voor mensen met een visuele beperking

Voor mensen met een visuele beperking organiseert de KB speciale presentaties van handschriften en boeken uit de Bijzondere Collecties. Bij deze presentaties kunnen bijzondere materialen worden gevoeld en geven onze specialisten deskundige informatie over de boeken. Sommige stukken zijn zo bijzonder dat je ze niet kunt aanraken, maar de verhalen erover zijn net zo boeiend. De presentaties duren 90 minuten. Ze worden georganiseerd voor groepen van ongeveer 5 personen. Hulphonden en begeleiders zijn welkom.