Lidmaatschap

Vanaf 20 september nieuw wachtwoord instellen

Om de vertrouwelijkheid en veiligheid van uw toegang tot de digitale diensten van de KB te blijven waarborgen, zijn wij overgestapt op een nieuw systeem voor het inloggen. Vanwege deze overstap is het noodzakelijk dat u een nieuw wachtwoord instelt. Uw klant- of pasnummer blijft ongewijzigd.

Inloggen met uw oude wachtwoord is niet meer mogelijk. Vanaf 20 september kunt u uw nieuwe wachtwoord instellen. Het kan enige tijd duren voor uw gewijzigde wachtwoord in ons systeem geregistreerd is. Heeft u hulp nodig bij het opnieuw instellen van uw wachtwoord? Neem dan contact op met één van onze medewerkers via www.kb.nl/contact. U kunt natuurlijk ook naar de KB komen en daar uw wachtwoord wijzigen.
Onze excuses voor het ongemak.

Voor slechts € 15 een heel jaar online toegang tot ruim 150 digitale bronnen. Altijd en overal de beschikking over onder meer wetenschappelijke e-books, tijdschriften en internationale kranten.

 

Waarom?

Door lid te worden kunt u gebruik maken van al onze digitale bronnen. De focus van deze bronnen ligt op de geesteswetenschappen.
Een kleine greep uit de meest populaire bronnen:

  • E-book Central: Meer dan 400.000 wetenschappelijke en populair wetenschappelijke e-books.
  • EBSCO Databases: Wetenschappelijke informatiebronnen voor alle onderzoeksgebieden, met tijdschriften, publicaties, naslagwerken en meer op het gebied van geschiedenis, politiek, milieu, kunst, religie en sport.
  • (Inter)nationale kranten: Circa 3.000 nationale en internationale kranten, inclusief de krant van vandaag en alle edities van de afgelopen drie maanden.

De KB verzamelt alles wat er in of over Nederland is gepubliceerd. Met het KB-lidmaatschap kunt u deze publicaties (online) aanvragen en inzien in de KB-leeszalen. Een volledig overzicht van de KB-collecties ziet u hier. In de leeszalen kunt u onze boeken, tijdschriften en microfilms inzien. Verder staan er diverse faciliteiten tot uw beschikking zoals PC's, printers en scanners. Kom vooral eens langs! U kunt het KB-lidmaatschap online aanvragen, maar ook bij de balie in de KB-leeszalen.

Voor wie?

  • De online diensten met een slotje zijn alleen voor particulier gebruik, zoals afgesproken in de licentieovereenkomsten. Nederlanders hebben overal ter wereld toegang; niet-Nederlanders alleen zolang zij een tijdelijk of permanent woonadres in Nederland hebben (adreslegitimatie verplicht).
  • U kunt lid worden van de KB als u minimaal 17 jaar oud bent.
  • Scholieren die jonger dan 17 jaar zijn kunnen een verzoek indienen bij het Hoofd Publieksdiensten. (Zie bijlage.)