KB-masterclasses

Masterclass: Centsprenten, maak kennis met 'vergeten' erfgoed (vol)

Inhoudsblokken

Collectiespecialist kinderboeken, Karin Vingerhoets, geeft een masterclass over de bijzondere centsprentencollectie van de KB. Naderhand krijg je de kans om een deel van de collectie te bewonderen.

Collectie centsprenten

De KB heeft een prachtige collectie van zo'n 5.000 centsprenten. Centsprenten waren goedkope prenten die voornamelijk bedoeld waren voor mensen met kinderen en weinig geld. Ze werden dan ook in grote oplagen, met geen of maar een paar kleuren geproduceerd om geld te besparen. Ze bestaan uit een combinatie van 1 of meerdere afbeeldingen en korte tekstjes. De onderwerpen lopen uiteen van beroepen, dieren en kinderspel tot moordgeschiedenissen, sprookjes, Bijbelse verhalen en vaderlandse helden. Maak kennis met dit 'vergeten erfgoed' in deze masterclass. Lees hier meer over onze collectie centsprenten.

KB Masterclasses

De KB, de nationale bibliotheek van Nederland, bestaat dit jaar 225 jaar. Om dat te vieren organiseren we masterclasses. Onze collectiespecialisten en conservatoren vertellen je in een aantal vrijdagmiddagen meer over onze collectie, het beheer en het behoud er van. Iedere sessie heeft een ander onderwerp. Na afloop is er tijd voor een drankje en kun je in gesprek met de collectiespecialist of conservator.

Aanmelden (vol)

Deze masterclass is uitverkocht. Bekijk onze andere masterclasses. De toegangsprijs is € 7,50 (inclusief 2 drankjes). Er is plaats voor maximaal 30 mensen, vol=vol!