Congres

IFLA World Library and Information Congress

Inhoudsblokken

Eind augustus organiseert het IFLA (International Federation of Library Associations and Institutions) het World Library and Information Congress (WLIC) in Rotterdam. WLIC biedt een programma vol lezingen, workshops en meetings voor bibliotheekprofessionals van over de hele wereld. Aanmelden is nog mogelijk!

Bij het congres in Dublin in 2022 waren rond de 2000 mensen uit 100 verschillende landen aanwezig. De organisatie hoopt in Ahoy Rotterdam nog meer mensen uit nog meer verschillende landen te ontvangen.

Lezingen, workshops en meetings

Je kunt dagelijks een programma volgen dat barst van de lezingen, workshops en meetings. Zo zijn er bijvoorbeeld bijeenkomsten over AI, duurzaamheid, desinformatie en copyright tijdens en na de coronapandemie. Ontdek het volledige programma.

Satellite meetings 

In aanloop naar het congres kun je enkele satellite meetings bijwonen. Deze (Engelstalige) workshops en lezingen worden georganiseerd in en mede door Nederlandse en Belgische bibliotheken. Je kunt deze bijeenkomsten ook bijwonen als je niet naar het congres gaat. Kijk op de site van IFLA voor een overzicht van alle satellite meetings. Daar lees je ook hoe je je kunt aanmelden.

Bibliotheekbezoek

Ter afsluiting van het congres kun je op vrijdag 25 augustus mee op bezoek bij bibliotheken in Nederland en België. Ontdek bijvoorbeeld de bibliotheek van het Vredespaleis, de bibliotheken van de Veluwe of die van West-Vlaanderen. Ook hier geldt dat je niet per se deelnemer van het congres hoeft te zijn om mee te gaan. Vooraf aanmelden is verplicht. Bekijk het volledige programma van de bibliotheekbezoeken.

Aanmelden voor IFLA WLIC 

Wil je je erbij zijn in Rotterdam? Je kunt je aanmelden via de site van IFLA. Leden van de VOB kunnen het VOB-lidmaatschapsnummer van de IFLA gebruiken om zich tegen ledentarief aan te melden. Dat nummer is: NL-0001.