Presentatie

Indische boeken in de KB

Inhoudsblokken

De Max Havelaar van Multatuli, De Stille Kracht van Couperus, Rubber van Madelon Szekely-Lulofs: de KB bezit veel van deze bekende en canonieke werken uit en over Nederlands-Indië. In deze presentatie tijdens de Tong Tong Fair 2022 laten we een aantal eerste en bijzondere drukken van deze boeken zien. Daarnaast tonen we boeken van minder bekende schrijvers en andere interessante Indische boeken uit de collecties van de KB. Ook laten we een aantal moderne en oudere kinderboeken uit en over Nederlands-Indië zien. Bovendien zijn we nog steeds bezig ontbrekende publicaties uit en over Nederlands-Indië op te sporen. Ook die recente aanwinsten komen voorbij.

Collectiespecialisten Karin Vingerhoets (Kinderboeken) en Arno Kuipers (Nederlandse literatuur) ontvangen je in de leeszaal Bijzondere Collecties van de KB. Natuurlijk kun je ook vragen stellen.

 

Aanmelden

Aanmelden kan via @email onder vermelding van 'Indische boeken KB', de gekozen datum en het aantal personen dat je wilt aanmelden. Er is ruimte voor maximaal 15 personen per sessie.

 

Praktische informatie

Je bent welkom vanaf 10.45 uur. Je kunt je melden bij de receptie aan de hoofdingang van de KB op de eerste verdieping. De presentatie vindt plaats in de leeszaal Bijzondere Collecties, waar geen eten, drinken, jassen en tassen zijn toegestaan. Je kunt deze van tevoren opbergen in de garderobe. Er zijn kluisjes beschikbaar. Hier vind je informatie over de bereikbaarheid van de KB met de fiets, het openbaar vervoer en met de auto. De KB en de leeszaal zijn toegankelijk voor mindervaliden.