Presentatie

Indische boeken in de KB - 1

Inhoudsblokken

De Stille Kracht van Louis Couperus, Rubber van Madelon Székely-Lulofs, Goena-Goena van P.A. Daum: de KB bezit veel van deze bekende boeken uit de Nederlands-Indische literatuur. Speciaal voor de Tong Tong Fair 2023 laat de KB een aantal eerste en bijzondere drukken van deze boeken zien, maar ook zullen we boeken van minder bekende schrijvers en schrijfsters tonen. Daarnaast vertellen we over Indische kinderboeken, bijvoorbeeld over Ot en Sien in Indië. Ook kookboeken en tijdschriften passeren de revue. Bovendien komt een aantal recente aanwinsten voorbij, want we zijn nog steeds bezig ontbrekende publicaties uit en over Nederlands-Indië op te sporen.

Collectiespecialisten Karin Vingerhoets (Kinderboeken) en Arno Kuipers (Nederlandse literatuur) ontvangen je in de leeszaal Bijzondere Collecties van de KB. Natuurlijk kun je ook vragen stellen.

 

Aanmelden

Er zijn 2 presentaties: op 5 en 7 september, steeds van 11.00 tot 12.00 uur. Aanmelden kan via @email onder vermelding van 'Indische boeken KB', de gekozen datum en het aantal personen dat je wilt aanmelden. Er is ruimte voor maximaal 15 personen per sessie.

 

Praktische informatie

Je bent welkom vanaf 10.45 uur. Je kunt je melden bij de receptie bij de hoofdingang van de KB. De presentatie vindt plaats in de leeszaal Bijzondere Collecties, waar geen eten, drinken, jassen en tassen zijn toegestaan. Je kunt deze van tevoren opbergen in de garderobe. Er zijn kluisjes beschikbaar. Hier vind je informatie over de bereikbaarheid van de KB met de fiets, het openbaar vervoer en met de auto. De KB en de leeszaal zijn toegankelijk voor mindervaliden.