Evenement

Museumnacht Den Haag

Inhoudsblokken

Op zaterdag 7 oktober vindt de Museumnacht Den Haag plaats. Ook de KB doet hieraan mee. Tussen 20.00 uur en 1.00 uur ben je van harte welkom voor een uniek kijkje achter de schermen.

De KB valt onder Cluster Den Haag Centraal, samen met het RKD, Literatuurmuseum, Nationaal Archief en CBG. Al deze instellingen doen mee aan de Museumnacht en bieden activiteiten, op maar 3 minuten wandelen vanaf Den Haag Centraal. 

Wat is er te doen tijdens de Museumnacht in de KB? 

Bieryoga

Yoga en bier drinken op hetzelfde moment? Met Gebrouwen door Vrouwen kan dat. Tijdens de museumnacht kun je tijdens de speciale Bieryoga-sessies je spieren én je lever opwarmen. We doen oefeningen zoals 'Downward Dancing Dog' en 'Party Warrior'. Je krijgt een koud biertje aan het begin van de les en aan het einde van de les is het biertje op en voel je je flexibel, relaxed en herboren.

Hidden places tour

Wegens het succes van Museumnacht vorig jaar zijn de rondleidingen door de KB opgeschaald. Duik met onze rondleiders tussen de boekenkasten, in de voor publiek gesloten magazijnen. En sta oog in oog met enkele opmerkelijke stukken uit de collectie van de KB.

Let’s dance!

Katya Gabeli combineert deze nacht haar dj-sets met elektrische-viool-improvisatie.

De wonderlijke plantenquiz

Test je kennis over de Nederlandse flora van toen en nu. Quizmasters Norbert Peeters en Esther van Gelder nemen je mee in de wereld van de Flora Batava.

Floraal op de foto

Waan je in de wereld van de Flora Batava en laat je fotograferen tussen de planten uit dit boek. Deze selfie-hotspot, ontworpen door Olivia Ettema, laat je je even de Alice in Wonderland van de 21e eeuw voelen.

Creatieve workshop

Creëer prachtige prints met botanicals op papier tijdens deze eenvoudige mini-workshop van Printherapy. We hebben een printing station waar je op elk moment een print kan maken met een etspers. Het droogt ook snel, dus je neemt je print meteen mee.

Kaartjes

Wil je erbij zijn op 7 oktober? Via de site van Museumnacht kun je kaartjes kopen voor deze bijzondere avond.