Debatmiddag

Praat mee over de Nederlandse canon

Inhoudsblokken

Wat is de status en inhoud van de literaire canon anno 2022? Zo’n 2.000 literatuurliefhebbers vulden de Canonenquête 2022 in en bogen zich over deze en andere vragen rond de canon. De resultaten zijn voer voor discussie. Op vrijdag 7 oktober 2022 trappen we het Canonfestival af met een debatmiddag in de KB in Den Haag. Het belooft een middag te worden vol frisse perspectieven en levendige discussies, waarbij iedereen van harte welkom is.

 

Programma

Onder leiding van Frits van Oostrom geven experts vanuit verschillende perspectieven een eerste reactie op de resultaten van deze enquête. Ook gaan ze hierover met het publiek in debat. Wat betekenen de uitkomsten voor het onderwijs en leesbevordering? En hoe vindt de canon de weg naar de lezer via uitgeverijen, digitalisering en musea? Bekijk het hele programma.

 

Aanmelden

De middag vindt plaats op vrijdag 7 oktober van 13.00 tot 17.30 uur, met aansluitend een receptie. Wil je erbij zijn? Deelname is gratis. Meld je uiterlijk 16 september aan via @email met als onderwerp Debatmiddag Canon 2022.