Bijeenkomst

Tiele-dag 2023

Inhoudsblokken

Op vrijdag 21 april kun je in de KB de Tiele-dag bijwonen. Een mooie middag, met onder andere lezingen, de uitreiking van de Tiele-scriptieprijs en een borrel na afloop. De middag wordt georganiseerd door de Tiele-Stichting. De KB is aangesloten bij deze stichting.

Programma Tiele-dag

Je bent 21 april welkom vanaf 13.30 in de aula van de KB. Nina Geerdink (Tiele-fellow 2022), Andrea van Leerdam (Tiele-fellow 2022) en Dieter Cammaerts (Tiele-scriptieprijswinnaar 2020) vertellen over hun boekhistorisch onderzoek rond het thema 'de waarde van kennis'. Hoe claim je bijvoorbeeld als schrijver kennis in een tijd dat er nog geen officieel auteursrecht was? Waarom koos men in het verleden voor een schaapsherder om kennis te verspreiden? En hoe verwerk je kennis tot een makkelijk te gebruiken handboek voor studenten? 

Tijdens de middag maak je ook kennis met de nieuwe Tiele-fellows, de winnaars van de Tiele-beurs. Daarnaast wordt de winnaar van de Tiele-scriptieprijs 2022 bekendgemaakt. We sluiten af met een borrel. Het volledige programma staat op de site van de Tiele-Stichting

Over de Tiele-Stichting

De Tiele-dag wordt georganiseerd door de Tiele-Stichting. Deze stichting is genoemd naar bibliothecaris dr. P.A. Tiele (1834-1889). Sinds 2003 is deze stichting een samenwerkingsverband voor boekwetenschap. Vrijwel alle wetenschappelijke organisaties op dit gebied zijn aangesloten, waaronder de KB.  

Aanmelden

Wil je erbij zijn 21 april? Je kunt je tot en met 16 april aanmelden door te mailen naar @email. Ook bij vragen kun je dit mailadres gebruiken.