Toegang tot wetenschappelijke bronnen is niet altijd vanzelfsprekend, zeker als je niet bent aangesloten bij een universiteit of andere onderzoeksinstelling. Vaak is de toegang tot zulke bronnen dan kostbaar. En dat terwijl je vooraf niet altijd weet een bron nuttig is voor jouw onderzoek. Met het lidmaatschap verdiepend onderzoek heb je laagdrempelig toegang tot honderden bronnen en specialistische databases. Online en voor een vast bedrag van € 15 per jaar.

Is het lidmaatschap verdiepend onderzoeken iets voor mij?

Iedereen die onderzoek wil doen en in Nederland woont, kan een lidmaatschap verdiepend onderzoeken afsluiten. Ben je bijvoorbeeld net afgestudeerd en wil je verder met je onderzoek? Of heb je een interesse waarvoor je op zoek bent naar speciale informatie? Dan is dit lidmaatschap mogelijk interessant voor jou. Bekijk het overzicht met databases die met jouw lidmaatschap beschikbaar zijn en laat je verrassen door het aanbod.

Met het lidmaatschap heb je toegang tot verschillende specialistische bronnen, databases en wetenschappelijke publicaties – van algemeen tot heel specifiek.

 

Algemene databases

Via de KB vind je allerlei databases met wetenschappelijke tijdschriften en boeken van uitgevers. Denk bijvoorbeeld aan JSTOR, EBSCO en Ebook Central.

Specialistische databases

Via de KB heb je ook toegang tot databases over specifieke onderwerpen. Denk bijvoorbeeld aan archieven van bepaalde kranten en tijdschriften voor specialisten.

Is het lidmaatschap verdiepend onderzoeken iets voor mij?

Iedereen die onderzoek wil doen en in Nederland woont, kan een lidmaatschap verdiepend onderzoeken afsluiten. Ben je bijvoorbeeld net afgestudeerd en wil je verder met je onderzoek? Of heb je een hobby waarvoor je op zoek bent naar speciale informatie? Dan is dit lidmaatschap mogelijk interessant voor jou. Bekijk het overzicht met databases die met jouw lidmaatschap beschikbaar zijn en laat je verrassen door het aanbod.

Hoe word ik lid?

Lid worden van de KB kost € 15 per jaar. Dit bedrag betaal je één keer tijdens het inschrijven. Na 1 jaar stopt je lidmaatschap vanzelf. We schrijven dus nooit automatisch opnieuw geld af van je rekening. Wel sturen we je een mail als je lidmaatschap bijna ophoudt. Zo kun je zelf bepalen of je nog een jaar lid wilt worden.

Is het lidmaatschap verdiepend onderzoek iets voor jou? Lid worden is heel makkelijk: het is binnen een paar stappen geregeld. Je kunt online of bij de balie in de KB lid worden. Daarna kun je meteen aan de slag.

Jouw KB-pas

Bij je eerste bezoek aan de KB ontvang je van ons je lidmaatschapspas. Online log je in met je inlogaccount.

 

Contact

Heb je vragen of kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op.