Toegang tot wetenschappelijke bronnen is niet altijd vanzelfsprekend, zeker als je niet bent aangesloten bij een universiteit of andere onderzoeksinstelling. Vaak is de toegang tot zulke bronnen dan kostbaar. En dat terwijl je vooraf niet altijd weet een bron nuttig is voor jouw onderzoek. Met het lidmaatschap verdiepend onderzoek heb je laagdrempelig toegang tot honderden bronnen en specialistische databases. Online en voor een vast bedrag van € 15 per jaar.

Is het lidmaatschap verdiepend onderzoeken iets voor mij?

Iedereen die onderzoek wil doen en in Nederland woont, kan een lidmaatschap verdiepend onderzoeken afsluiten. Ben je bijvoorbeeld net afgestudeerd en wil je verder met je onderzoek? Of heb je een interesse waarvoor je op zoek bent naar speciale informatie? Dan is dit lidmaatschap mogelijk interessant voor jou. Bekijk het overzicht met databases die met jouw lidmaatschap beschikbaar zijn en laat je verrassen door het aanbod.

Met het lidmaatschap heb je toegang tot verschillende specialistische bronnen, databases en wetenschappelijke publicaties – van algemeen tot heel specifiek.

 

Algemene databases

Via de KB vind je allerlei databases met wetenschappelijke tijdschriften en boeken van uitgevers. Denk bijvoorbeeld aan JSTOR, EBSCO en Ebook Central.

Specialistische databases

Via de KB heb je ook toegang tot databases over specifieke onderwerpen. Denk bijvoorbeeld aan archieven van bepaalde kranten en tijdschriften voor specialisten.

Is het lidmaatschap verdiepend onderzoeken iets voor mij?

Iedereen die onderzoek wil doen en in Nederland woont, kan een lidmaatschap verdiepend onderzoeken afsluiten. Ben je bijvoorbeeld net afgestudeerd en wil je verder met je onderzoek? Of heb je een hobby waarvoor je op zoek bent naar speciale informatie? Dan is dit lidmaatschap mogelijk interessant voor jou. Bekijk het overzicht met databases die met jouw lidmaatschap beschikbaar zijn en laat je verrassen door het aanbod.

Hoe word ik lid?

Lid worden van de KB kost 15 per jaar. Dit bedrag betaal je één keer tijdens het inschrijven. Na 1 jaar stopt je lidmaatschap vanzelf. We schrijven dus nooit automatisch opnieuw geld af van je rekening. Wel sturen we je een mail als je lidmaatschap bijna ophoudt. Zo kun je zelf bepalen of je nog een jaar lid wilt worden.

Is het lidmaatschap verdiepend onderzoek iets voor jou? Lid worden is heel makkelijk: het is binnen een paar stappen geregeld. Je kunt online of bij de balie in de KB lid worden. Daarna kun je meteen aan de slag.

Lid worden

1. Vul je gegevens in

Vul je e-mailadres en adresgegevens in. We hebben deze gegevens nodig omdat je lidmaatschap op jouw naam staat. 

 

2. Kies een wachtwoord voor je KB-account

Wij maken het account automatisch voor je aan. Je kunt je account onder andere gebruiken om boeken aan te vragen, computers in de KB te gebruiken en je gegevens aan te passen.

 

3. Identificeer jezelf

Hier vragen we je om in te loggen met iDIN. Je betaalt nog niet tijdens deze stap. Lees meer over hoe iDIN werkt op idin.nl. Je kunt ook een kopie van je identiteitsbewijs naar de KB sturen. Het inschrijfproces duurt dan wel iets langer. Stuur altijd een veilige kopie. Die kun je bijvoorbeeld maken met de KopieID-app van de Rijksoverheid. We vernietigen de kopie nadat we je gegevens hebben gecheckt.

 

4. Betaal voor je lidmaatschap

Je kunt betalen met iDeal, Mastercard, Visa of een eenmalige machtiging (SEPA Incasso).

 

5. Je lidmaatschap is geactiveerd

Je ontvangt een bevestigingsmail met je registratienummer. Als je hebt betaald met iDeal, Mastercard of Visa, kun je meteen inloggen. Gebruik hiervoor je registratienummer en het wachtwoord dat je tijdens het inschrijven hebt aangemaakt.

Jouw KB-pas

Bij je eerste bezoek aan de KB ontvang je van ons je lidmaatschapspas. Je pasnummer vervangt vanaf dat moment je registratienummer. Online log je dan dus in met je pasnummer.

 

Contact

Heb je vragen of kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op.