Rondleidingen en presentaties

Belangrijk: in verband met maatregelen rondom het coronavirus is de KB beperkt open. Alle rondleidingen zijn geannuleerd en het is tijdelijk niet mogelijk om nieuwe rondleidingen of presentaties te boeken. Meer informatie over de maatregelen vindt u op onze informatiepagina. U kunt contact met ons opnemen via www.kb.nl/contact.

Rondleidingen door de KB

Wilt u ook eens een kijkje nemen achter de schermen van de KB? Met eigen ogen zien waar al die miljoenen boeken worden bewaard? De KB geeft op vaste dagen gratis rondleidingen aan groepen en aan individuele bezoekers (volwassenen). Een rondleiding door de KB duurt ongeveer een uur en brengt u langs de leeszalen, de microfilmruimte, de leeszaal Bijzondere Collecties, de magazijnen en de Expositie Topstukken. Tijdens de rondleiding gaan er deuren voor u open die normaal voor bezoekers gesloten blijven.

U kunt zich alleen of met een groep aanmelden voor een rondleiding:

Presentaties Bijzondere Collecties

Onze Bijzondere Collecties bevatten vele parels, van middeleeuwse handschriften tot moderne kunstenaarsboeken. Wilt u bijzondere stukken uit de collectie eens van heel nabij bekijken met deskundig commentaar? Specialisten van de KB kunnen dat organiseren voor groepen van 10-15 personen. De presentaties duren 30-45 minuten en de inhoud wordt bepaald door uw interessegebied.

Op verzoek kunnen onze collectiespecialisten (ook elders) presentaties geven, bijvoorbeeld over Nederlandse po√ęzie, bijzondere handschriften of fraaie boeken.

Wanneer u belangstelling hebt voor een presentatie van Bijzondere Collecties, neemt u contact op met Anouk Janssen, telefoon 070-3140665.

Passend lezen: presentaties voor blinden/slechtzienden

Voor blinden en slechtzienden organiseert de KB speciale presentaties van handschriften en boeken uit de Bijzondere Collecties. Bij deze presentaties kunnen bijzondere materialen worden gevoeld en worden de boeken van deskundig commentaar voorzien. Ze worden georganiseerd voor groepen van ongeveer 10 personen. De presentaties duren 45-60 minuten. Hulphonden en begeleiders zijn welkom.

Contact: Anouk Janssen, telefoon 070-3140665.