Scans bestellen

U kunt scans bestellen van materiaal uit de KB-collectie, of van materiaal uit andere bibliotheken in binnen- en buitenland. Tarieven verschillen voor KB-leden, niet-leden en instellingen (alleen non-profit).

De kwaliteit van deze scans is een leesbare zwart/wit PDF. Wilt u hoogwaardige reproducties bestellen van materiaal uit de KB-collectie (bijvoorbeeld van kranten of ander materiaal uit de bijzondere collecties) kies dan voor Hoogwaardige Digitale Reproducties.

KB-leden en niet-leden

Om scans te bestellen hoeft u geen KB-lid te zijn, er is alleen een verschil in het tarief dat we hanteren. U betaalt voor deze dienst vooraf via Ideal of met creditcard. Mochten de scans niet geleverd kunnen worden, dan ontvangt u het betaalde bedrag terug.
Let op: KB-leden kunnen in de leeszaal van de KB zelf gratis scans maken van materiaal uit KB-collectie. Mocht u echter niet in de gelegenheid zijn om de KB te bezoeken dan kunt u van deze dienst gebruik maken.

Instellingen

Nederlandse instellingen (alleen non-profit) kunnen scans aanvragen van materiaal uit de KB-collectie en andere binnen- en buitenlandse bibliotheken. Wel vragen we u om zich eerst te registreren. Na registratie kunt u eenvoudig met uw instellings-account bestellingen doen. Betaling volgt achteraf met een maandelijkse verzamelfactuur. De verwerking van de registratie kan tot maximaal 3 werkdagen duren.

Aanvragen via Worldcat Discovery

Het is nu mogelijk om een aanvraag te starten vanuit Worldcat Discovery (WCD). Titelgegevens worden automatisch meegenomen naar een bestelformulier, waar u uw bestelling kunt afronden.

Wij verzoeken u uw aanvraag zoveel mogelijk via deze route te starten. Vindt u het materiaal niet in WCD, dan kunt u onderstaand bestelformulier gebruiken, en zelf de gegevens van uw bestelling invullen.

Tarieven

A4 per artikel uit tijdschrift/hoofdstuk uit boek, ongeacht aantal pagina's

KB-leden

Niet leden

Non-profit

Scans uit binnenland

€ 6,50

€ 10

€ 10

Scans uit buitenland

€ 6,50

€ 10

€ 16

Zie voor de kosten het volledige tarievenoverzicht van al onze diensten.

Levertijd

Levering uit KB collectie vindt meestal plaats binnen enkele werkdagen. Bij materiaal uit andere bibliotheken zijn wij afhankelijk van de responstijd van de betreffende instelling en kan levering langer duren. Bij materiaal uit buitenlandse bibliotheken kan levering soms enkele weken duren.

Contact

Heeft u vragen of hulp nodig bij het invullen van het bestelformulier, neemt u dan gerust eerst contact met ons op via ibl@kb.nl.