Conferentie

Webarchiveringsconferentie 2023

Inhoudsblokken

De 20e editie van het grootste internationale congres over webarchivering - de Web Archiving Conference van het International Internet Preservation Consortium (IIPC) - vindt dit jaar plaats in Nederland. De KB organiseert deze jubileumeditie samen met Beeld & Geluid in Hilversum. 

Voor wie is de conferentie bedoeld?

De webarchiveringsconferentie is er voor iedereen die zich professioneel met webarchivering bezighoudt: archivarissen, preserveringsexperts, softwareontwikkelaars en onderzoekers bijvoorbeeld. Zo'n 200 professionals van over de hele wereld ontmoeten elkaar 11 en 12 mei bij Beeld & Geluid. 

Programma 

Tijdens de webarchiveringsconferentie komen alle aspecten van webarchivering aan bod: van selectie tot en met opslag van digitale bronnen, en van de technische en juridische obstakels tot de uitdagingen die het archiveren van sociale media met zich meebrengt. Speciale gastsprekers zijn Eliot Higgins (oprichter van burger-onderzoeksjournalistieknetwerk Bellingcat) en Marleen Stikker (directeur Waag, Amsterdam). Bekijk het volledige programma.

Aanmelden

Wil je bij de Webarchiveringsconferentie 2023 zijn? Meld je dan aan via de organisatie. Doe je dat vóór 15 maart 2023 en ben je lid van het IIPC, dan zijn de deelnamekosten 150 euro. Na die datum bedragen de kosten 200 euro voor leden. 

Niet-leden en studenten kunnen zich ook aanmelden via de organisatie. Niet-leden betalen vóór 15 maart 2023 225 euro, daarna 275 euro. Studenten betalen respectievelijk 150 en 200 euro. 

Webarchivering voor geïnteresseerden

Houd jij je niet professioneel bezig met webarchivering, maar vind je het wel interessant? Kom dan naar de publieksbijeenkomst op 10 mei.