Conferentie

Webarchiveringsconferentie 2023

Inhoudsblokken

De 20e editie van het grootste internationale congres over webarchivering - de Web Archiving Conference van het International Internet Preservation Consortium (IIPC) - vindt dit jaar plaats in Nederland. De KB organiseert deze jubileumeditie samen met Beeld & Geluid in Hilversum. 

Voor wie is de conferentie bedoeld?

De webarchiveringsconferentie is er voor iedereen die zich professioneel met webarchivering bezighoudt: archivarissen, preserveringsexperts, softwareontwikkelaars en onderzoekers bijvoorbeeld. Zo'n 200 professionals van over de hele wereld ontmoeten elkaar 11 en 12 mei bij Beeld & Geluid. 

Programma 

Tijdens de webarchiveringsconferentie komen alle aspecten van webarchivering aan bod: van selectie tot en met opslag van digitale bronnen, en van de technische en juridische obstakels tot de uitdagingen die het archiveren van sociale media met zich meebrengt. Speciale gastsprekers zijn Eliot Higgins (oprichter van burger-onderzoeksjournalistieknetwerk Bellingcat) en Marleen Stikker (directeur Waag, Amsterdam). Bekijk het volledige programma.

Aanmelden

Alle beschikbare plaatsen voor de Webarchiveringsconferentie zijn inmiddels vergeven. Wil je op de wachtlijst staan? Stuur dan een mail naar @email

Kosten voor deelname aan de conferentie: 200 euro voor IIPC-leden. Niet-leden betalen 275 euro, studenten 200 euro. 

Webarchivering voor geïnteresseerden

Houd jij je niet professioneel bezig met webarchivering, maar vind je het wel interessant? Kom dan naar de publieksbijeenkomst op 10 mei.